Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι κάτοικοι Παλιάς Πόλης ζητούν να μην δοθεί από τον Δήμο παράταση στη μουσική

Μόνιμοι κάτοικοι
06 Ιουνίου 2022 / 13:45

Ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης επικροτώντας το αυτονόητο από την πρώτη στιγμή, απέστειλε επιστολή στην Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ικανοποίησή του εκφράζει για μια ακόμα φορά ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης, μετά την έναρξη των αυστηρότερων ελέγχων  στην τήρηση του ωραρίου μουσικής από τα καφε μπαρ της πόλης. Επισημαίνει μάλιστα, ότι στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει δεν έχει παρατηρηθεί μείωση της κίνησης στα καταστήματα αυτά. 

Με επιστολή τους προς τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους, οι μόνιμοι κάτοικοι ζητούν να συνεχιστεί η τήρηση του ωραρίου και να μην δοθεί καμία παράταση:  

Μια εβδομάδα μετά την έναρξη τήρησης του νόμου περί ωρών κοινής ησυχίας (Αστυνομική Διάταξη 3/1996) και ενώ ανά την επικράτεια πληθαίνουν οι Δήμοι που θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα τους δημότες τους, στην Κέρκυρα συντηρείται στην επικαιρότητα το θέμα αυτό μέσω ενεργειών που σκοπό έχουν να επανέλθει η πρότερη κατάσταση ανομίας.

Την εβδομάδα που πέρασε όσοι κινούνται στην Παλαιά Πόλη διαπιστώνουν ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων εστίασης λειτουργεί κανονικά χωρίς μείωση του κόσμου που τις προτιμάει, αντιθέτως με την συνηθισμένη αύξηση καθώς η σεζόν βαίνει προς την σταδιακή κορύφωσή της. Ακόμα και στις επιχειρήσεις που βάσιζαν την λειτουργία τους στα υψηλά ντεσιμπέλ που άφηναν άυπνες ολόκληρες γειτονιές, η εξεύρεση άδειου τραπεζιού είναι αδύνατη ακόμα και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης επικροτώντας το αυτονόητο από την πρώτη στιγμή, απέστειλε επιστολή στην Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας (31/5/2022) αλλά και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προς ενημέρωση, ο Σύλλογος κοινοποιεί την επιστολή:

Αξιότιμη Δήμαρχε και επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων,

Το ΔΣ του Συλλόγου, θα ήθελε να σας παραθέσει την θέση των κατοίκων μελών του για το ανακύψαν θέμα του ωραρίου μουσικής Κ.Υ.Ε. Συμφωνεί και επικροτεί τις ενέργειες του ΑΔΚ κ. Σ. Σκολαρίκη για την τήρηση του νόμου που έχει σαν όριο λήξης της μουσικής την 11:00μμ.

Ζητάμε εντός της παλαιάς πόλης να μην δοθεί καμία παράταση ωραρίου μουσικών οργάνων.

Να επανεξεταστούν όλες οι άδειες λειτουργίας Κ.Υ.Ε ως προς το δικαίωμα χρήσης μουσικών οργάνων ακόμα και εκτός ωρών κοινής ησυχίας καθώς κοινή πεποίθηση είναι ότι πλήθος επιχειρήσεων λειτουργούν καθ’ υπέρβαση της άδειάς τους δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Όλοι οι κάτοικοι αναμένουν από εσάς την στήριξη των οργάνων της δημόσιας διοίκησης και των ενεργειών τους προς αυτή την κατεύθυνση, που επιτέλους μετά από χρόνια θα επιτρέψει στους κατοίκους να ΖΗΣΟΥΝ και να παραμείνουν στα σπίτια τους στη παλιά πόλη.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι που για λόγους περιορισμού του συγχρωτισμού εφαρμόστηκε πιστά το όριο αυτό της 11ης νυχτερινής, δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα στη προσέλευση πελατών στα καταστήματα, η οποία ήταν σε ψηλά επίπεδα.

Είμαστε στη διάθεση σας όπως πάντα για κάθε επεξήγηση και διευκρίνηση.

Με εκτίμηση για το ΔΣ του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Κέρκυρας.

Ν. Ολύμπιος
Πρόεδρος ΔΣ