Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη Διαχείριση Απορριμμάτων

Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα
02 Ιουνίου 2022 / 16:24

«Ανακύκλωσε τώρα, σώσε το αύριο των νησιών!», το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Περιβαλλοντική εκδήλωση, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων», με αφορμή την Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα (30 Μαΐου – 5 Ιουνίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Κυριακή 5 Ιουνίου), έλαβε χώρα την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 στον Κήπο του Λαού, στην Κέρκυρα.
 
Την εκδήλωση, της οποίας το σύνθημα ήταν «Ανακύκλωσε τώρα, σώσε το αύριο των νησιών! #ενημερώσου #ανακύκλωσε», άνοιξε με ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και τη σημασία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, της ενημέρωσης και της ανακύκλωσης για την προστασία του φυσικού πλούτου και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
 


Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Αντωνίου, MSc Περιβαλλοντολόγος, με την ομιλία του να έχει θέμα: «Κυκλική οικονομία: Προκλήσεις και λύσεις διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».
 
Ο κος Αντωνίου παρουσίασε το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, παρέθεσε στοιχεία για την υφιστάμενη παραγωγή αποβλήτων σε επίπεδο Περιφέρειας, καθώς και τον βαθμό επίτευξης των στόχων όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και τους νέους αναθεωρημένους στόχους που έχουν τεθεί έως το 2025 και το 2030 σύμφωνα με τον Εθνική Στρατηγική.
 
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και φορέων της Κέρκυρας και πλήθος κόσμου.
 
Το έργο «Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους κι έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020».