Αυλωνίτης: «Ελπίζω η Υφυπουργός Εργασίας να βρει χρόνο στην Κέρκυρα για το Χαμόγελο του Παιδιού»

Αυλωνίτης: «Ελπίζω η Υφυπουργός Εργασίας να βρει χρόνο στην Κέρκυρα για το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Η διόρθωση της παράλειψης και η παρουσία της κας Μιχαηλίδου στο χώρο του «Χαμόγελου» κρίνεται απαραίτητη, εντός των καθηκόντων της και σίγουρα θα είναι άκρως διδακτική»

02
Ιουνίου / 2022

επισημαίνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, σε σχόλιό του για την τετραήμερη επίσκεψη του κυβερνητικού στελέχους, στο πρόγραμμα της οποίας δεν περιλαβάνεται το Χαμόγελο του Παιδιού:

«Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέπτεται από σήμερα και για 4 ολόκληρες ημέρες την Κέρκυρα. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει επισκέψεις, συσκέψεις, μέχρι και «επίσημη εκκίνηση αγώνων», πλην όμως σημειώνεται μια μεγάλη παράλειψη. 
 
Στις τόσες ημέρες παρουσίας της στο νησί, η κα. Μιχαηλίδου δεν μπορεί να βρει χρόνο για να επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού», στους Μαγουλάδες; 

Μόνο με επιτόπια επίσκεψη, μετά και τα πρόσφατα γεγονότα, θα αντιληφθεί ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» επιτελεί ένα πολύπλευρα σημαντικότατο έργο, που υποβοηθά τις κρατικές υπηρεσίες, όχι μόνο για τις μεγάλες πόλεις όπως συνηθίζεται αλλά και για την επαρχία, με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες, διακριτικότητα και συνέπεια.

Επαναφέρουμε τόσο την απόλυτη ανάγκη να παραμείνει απρόσκοπτη η λειτουργία των εγκαταστάσεων του «Χαμόγελου», όσο και την κοινή απαίτηση το κεντρικό κράτος να συνδράμει στην αναγνωρισμένη κοινωνική του προσφορά απαλείφοντας επί της ουσίας τα όποια εμπόδια.
 
Συνεπώς η διόρθωση της παράλειψης και η παρουσία της κας Μιχαηλίδου στο χώρο του «Χαμόγελου» κρίνεται απαραίτητη, εντός των καθηκόντων της και σίγουρα θα είναι άκρως διδακτική. 
 
Καλώς όρισε λοιπόν η κα. Υφυπουργός και θα επανέλθουμε αξιολογώντας τα αποτελέσματα της επίσκεψής της. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακόμη και τώρα, κάπου εκεί ανάμεσα στις επισκέψεις σε αθλητικούς ομίλους και επίσημες εκκινήσεις αγώνων, μέσα σε αυτές τις 4 ημέρες παρουσίας της στο νησί μας, θα ξεκλέψει και το ελάχιστο χρόνο για το «Χαμόγελο του Παιδιού».
 
Έτσι δεν είναι;»