Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα: Υποθαλάσσιος καθαρισμός στον ΝΑΟΚ (video)

Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα
01 Ιουνίου 2022 / 12:07

Στο πλαίσιο δράσεων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας 30/5 - 5/6/22 και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργάνωσε υποθαλάσσιο και παράκτιο καθαρισμό στον ΝΑΟΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας 30/5 - 5/6/22 και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργάνωσε  υποθαλάσσιο και παράκτιο καθαρισμό στον ΝΑΟΚ.

Τη δράση «Καθαρίζουμε τη θάλασσα» υποστήριξε το Λιμενικό Σώμα και η Διοίκηση του ΝΑΟΚ, ενώ συμμετείχαν εθελοντές δύτες, το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. 



Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος επεσήμανε πως ο καθαρισμός έγινε στο πλαίσιο σειράς δράσεων σε όλα τα νησιά του Ιονίου. Ειδικά για την Κέρκυρα, πρόσθεσε ότι οι δράσεις συνεχίζονται την Παρασκευή στις 11 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, που πραγματοποιηθεί ομιλία του ομότιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ Μιχάλη Σκούλλου, με θέμα «Τουρισμός και ανάπτυξη χωρίς πλαστικά».

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με μια ιδιαίτερη εκδήλωση στα Ανάκτορα του Μον Ρεπό την Κυριακή 9:30 μέ 11:30 το πρωί, σε συνδιοργάνωση με τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο και την Ένωση Ξεναγών Κέρκυρας, κατά την οποίαν θα γίνει ξενάγηση στον Βιότοπο του χώρου του Μον Ρεπό.