Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη δημοτικού σχολείου Πον λ Εβέκ στη Λευκίμμη

Πον Λ΄Εβέκ
26 Μαΐου 2022 / 11:55
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Το σχολείο Λευκίμμης επισκέφθηκαν 49 μαθητές της αντίστοιχης Ε’ δημοτικού, μαζί με 8 εκπαιδευτικούς, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής του σχολείου. Η επίσκεψη περιελάμβανε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μαγευτικό ταξίδι του Erasmus συνεχίστηκε για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης αφού υποδέχτηκε, από 1η ως 5 Μαΐου, το συνεργαζόμενο δημόσιο δημοτικό σχολείο του Πον λ΄Εβέκ στην Κέρκυρα και στη Λευκίμμη, στα πλαίσια Erasmus+ και ειδικότερα του προγράμματος Partageons tous la passion de Jeux.

Μετά τις επισκέψεις των εκπαιδευτικών σε Λευκίμμη και Νορμανδία, καθώς και των μαθητών του 2ου Δ.Σ. Λευκίμμης στη Νορμανδία τον Απρίλιο, ήταν η σειρά της Ελλάδας να υποδεχθεί το γαλλικό σχολείο στην Κέρκυρα και στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης. Το σχολείο Λευκίμμης επισκέφθηκαν 49 μαθητές της αντίστοιχης Ε’ δημοτικού, μαζί με 8 εκπαιδευτικούς, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής του σχολείου. Η επίσκεψη περιελάμβανε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Την ημέρα της άφιξης, 1η Μαΐου, οι φιλοξενούμενοΙ επισκέφθηκαν το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας και περιηγήθηκαν στους χώρους του.
Στις 2 Μαΐου γνώρισαν την άγρια ομορφιά της Λίμνης Κορισσίων και περπάτησαν στο παραδοσιακό οικισμό των Αργυράδων.

Στις 3 Μαΐου συνάντησαν τους Έλληνες συμμαθητές τους, οι οποίοι τους υποδέχτηκαν στο σχολείο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης. Εκεί γνώρισαν τους χώρους του σχολείου και ξεναγήθηκαν στις αίθουσες. Στη συνέχεια, όλοι μαζί, ζωγράφισαν τις έννοιες που έμαθαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος (φιλία, άμιλλα, ανταγωνισμός, αγάπη κ.α.) σε τρεις γλώσσες [ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά]. Στο τέλος, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια σε μικτές ομάδες και φωτογραφήθηκαν από κοινού. Το ίδιο βράδυ, διοργανώθηκε μουσική ελληνική βραδιά προς τιμήν τους, όπου οι έλληνες μαθητές τραγούδησαν με την επιμέλεια της μουσικού του σχολείου, Ανθής Σταύρου και χόρεψαν.  

Στις 4 Μαΐου, ήταν η σειρά των αθλητικών δραστηριοτήτων στο Στάδιο της Λευκίμμης. Με την εξαιρετική φροντίδα του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κυρίου Βασίλη Μακαντάνη, ο οποίος είχε οργανώσει μια μικρή Ολυμπιάδα, σε σχολικά πλαίσια, η οποία περιελάμβανε πολλά αγωνίσματα, όπως ποδόσφαιρο 5χ5, χόκεϊ επί χόρτου, βόλεϊ, μπάντμιντον, διεκλυστίνδα, τρέξιμο κ.α. Επίσης, στα αγωνίσματα βοήθησαν προπονητές και καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Λευκίμμης. Στο τέλος, τα παιδιά γεύτηκαν ελληνικές γεύσεις που προσέφεραν οι μητέρες των μαθητών.

Στις 5 Μαΐου, οι Γάλλοι μαθητές επισκέφτηκαν το ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας καθώς και τον ιστορικό ναό του Αγ. Σπυρίδωνος. Στη συνέχεια, τους αποχαιρετήσαμε με συγκίνηση, ελπίζοντας ότι θα συναντηθούμε ξανά στο μέλλον. Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με τη διαμονή τους και υποσχεθήκαμε μια βαθύτερη φιλία και συνέχιση των δραστηριοτήτων.

Τελικά, αυτή η εμπειρία ήταν για όλους μια εξαιρετική ευκαιρία για κάτι τόσο ιδιαίτερο, που μας έφερε κοντά στη Γαλλία και στη γαλλική γλώσσα όπως και τους ανθρώπους της.

Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Παγιαβλή Βασιλική - Μαρία, Παπαδημητρίου Γραμματία, Στεργιανού Βασιλική, Χρυσικοπούλου Πηνελόπη, Τόγια Μαρία - Ελένη. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η Αικατερίνη Παπαστεργίου
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.