Αυλωνίτης: Υπό διάλυση τα ΕΛΤΑ στην Κέρκυρα

Αυλωνίτης: Υπό διάλυση τα ΕΛΤΑ στην Κέρκυρα

Την ώρα που γίνονται προσλήψεις υψηλόμισθων golden boys κατά παράβαση της νομοθεσίας

25
Μαΐου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη δεινή κατάσταση στην οποίαν έχουν περιέλθει οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ στην Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά, σχολιάζει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης: «Τα ΕΛΤΑ στην Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά βρίσκονται υπό διάλυση για πολλούς μήνες τώρα. Υποστελεχωμένες υπηρεσίες, παρατημένες δομές, αλληλογραφία να διαμοιράζεται από τις κοινότητες και τα καφενεία των χωριών, με κορωνίδα το ψηφιακό φιάσκο με την κυβερνοεπίθεση του Μαρτίου που προκάλεσε πρωτοφανές πλήγμα στις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ. Πολίτες, πολλοί εκ των οποίων  μεγάλης ηλικίας, καλούνται να αναζητούν την αλληλογραφία τους στο καφενείο του χωριού, να μην παραλαμβάνουν σημαντικά έγγραφα και λογαριασμούς, ευρισκόμενοι υπόλογοι προς τη Διοίκηση και τις ΔΕΚΟ χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
 
Και ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης; 
 
Προσλαμβάνει golden boys, εκτός του νομικού πλαισίου του ν.4758/2020 που η ίδια ψήφισε. Αυτές οι προσλήψεις δεν αφορούν έκτακτο προσωπικό για την κάλυψη πρόσκαιρων, παροδικών ή εποχικών αναγκών, ούτε  προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, αλλά προσωπικό  χωρίς προκήρυξη, μόνο με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου που διορίζεται με ρουσφετολογικο τρόπο  σε  καλοπληρωμένες «αδιαβάθμητες θέσεις». Έρχεται για να μείνει δηλαδή.
 
Είναι δεύτερη φύση της κυβέρνησης ΝΔ η πολιτική λεηλασία της δημόσιας περιουσίας,  μέσα από την αδιαφορία και το κλείσιμο υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους πολίτες, καθώς και την αποψίλωση τους από κρίσιμο προσωπικό για δήθεν «εκσυγχρονιστικούς λόγους». Αγνοεί τις ενέργειες μας και τις ερωτήσεις μας, αγνοεί τις ανάγκες των πολιτών και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της  στην εξυπηρέτηση των υμετέρων και απαξιώνει τις δημόσιες δομές.
 
Είναι ντροπή».