Αυλωνίτης: Άστοχες οι αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Αυλωνίτης: Άστοχες οι αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ

O βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης

Απάντηση στην ΟΤΟΕ για το επικείμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος

19
Μαΐου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διχαστική και άστοχη χαρατηρίζει την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, καθώς, όπως τονίζει, έχει επανειλημμένα εναντιωθεί στον επικείμενο σχεδιασμό της Τράπεζας της Ελλάδος: «Κατανοούμε την αγωνία του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ Κέρκυρας για τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν στους τραπεζοϋπαλλήλους από το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος Κέρκυρας της Τράπεζας της Ελλάδας. Δεν αντιλαμβανόμαστε όμως το σκοπό που εξυπηρετεί η σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, η οποία περιέχει αιχμές και ανακρίβειες για τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνολικά. Για την ορθή ενημέρωση απαντάμε λοιπόν:

Εγκαίρως και από το 2021 ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει, με ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις, την συμπαράστασή του με απόλυτο τρόπο στους εργαζόμενους και είχε θέσει εαυτόν στη διάθεσή τους προκειμένου να ακυρωθεί ο σχεδιασμός της Διοίκησης της Τράπεζας. Επισημαίνουμε, όπως και τότε, ότι ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί αρνητική εξέλιξη με ουσιαστικό αντίκτυπο, όχι μόνο για τους τραπεζοϋπαλλήλους αλλά και για την τοπική κοινωνία.

- Εγκαίρως και από το Νοέμβριο του 2020 είχε προηγηθεί σειρά ενεργειών του βουλευτή για την αποτροπή του κλεισίματος των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς σε Λευκίμμη και Παξούς με δημόσιες τοποθετήσεις, δηλώσεις και κατάθεση ερώτησης στη Βουλή. Ομοίως τον Ιανουάριο του 2022, ο βουλευτής άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Αχαράβη και εν συνεχεία για τον εκσυγχρονισμό και αντικατάσταση των ΑΤΜ στην περιοχή.

Eπανειλημμένα ο βουλευτής έχει εναντιωθεί στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη συρρίκνωση των καταστημάτων τραπεζών στην Κέρκυρα και τους Παξούς εγγράφως και με δηλώσεις του στα ΜΜΕ και το ίδιο έχει πράξει κοινοβουλευτικά, επιμένοντας μάλιστα και επανερχόμενος στο θέμα.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι συνδικαλιστές του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων, δεν γνωρίζουν τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή. Οι διχαστικές και άστοχες ανακοινώσεις δεν εξυπηρετούν την ενότητα του αγώνα που δίνουμε ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση επειδή δεν περισσεύει κανείς στις δημοκρατικές διεκδικήσεις για τα κεκτημένα του τόπου μας, ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης δηλώνει ακόμη μια φορά την πλήρη συμπαράσταση στους τραπεζοϋπαλλήλους, την σύμπλευσή του στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους  και την απόλυτη αντίθεσή του στο επικείμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας».