Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετά από 7 χρόνια χώρισαν οι δρόμοι Αρβανιτάκη - Οδυσσέα

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
18 Μαΐου 2022 / 15:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάποτε όλα τα όμορφα τελειώνουν και αυτό έγινε μετά από επτά χρόνια συνεργασίας του Οδυσσέα Αυλιωτών με τον Μπάμπη Αρβανιτάκη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάποτε όλα τα όμορφα τελειώνουν και αυτό έγινε μετά από επτά χρόνια συνεργασίας του Οδυσσέα Αυλιωτών με τον Μπάμπη Αρβανιτάκη. Ο εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής, Μπάμπης Αρβανιτάκης ο οποίος είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, Γυμνασιάρχης Αμφιπαγετών και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου προπονητών Κέρκυρας, δεν θα είναι στον Οδυσσέα την επομένη σεζόν. Για επτά χρόνια είχε τις ακαδημίες του Οδυσσέα, μέσα από τις οποίες μεγάλωσαν ποδοσφαιρικά πάρα πολλά παιδιά, πλαισίωσαν την ομάδα, ή πήραν μεταγραφές για αλλού, όμως είχαν επικεφαλής ένας άνθρωπο που τους δίδαξε παιδεία και αθλητισμό, έναν άνθρωπο πραγματικό κόσμημα στο χώρο.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν ένα μήνα ο Μπάμπης Αρβανιτάκης είχε και την ευθύνη της ομάδας ανδρών (πέραν της Ακαδημίας), με νεανικότατη ομάδα πάλεψε και τερμάτισε στην 11η θέση, επειδή όμως υποβιβάστηκαν ΟΦΑΜ και ΑΕΛ από την Γ΄ Εθνική ο Οδυσσέας υποβιβάζεται από την Α1 στην Α΄ (εκτός και αν δικαιωθεί η ΑΕΛ). Αυτό δεν ήταν αιτία διαζυγίου Οδυσσέα – Αρβανιτάκη, αφού γνώριζαν στο ξεκίνημα και οι δυο ότι με νεαρά και άπειρα παιδιά στην ομάδα η παραμονή θα ήταν ρίσκο, όμως έπραξαν σωστά και το έκαναν, αφού προτεραιότητα έβαλαν την παρουσία των δικών τους παιδιών στους αγώνες και όχι των πολλών μεταγραφών, με πολύ αυξημένο μπάτζετ.

Ο Οδυσσέας με ανακοίνωσή σου ενημέρωσε για  τη λήξη της 7χρονης συνεργασίας.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και μετά από ενδελεχή συζήτηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ., ο προπονητής μας κ. Αρβανιτάκης μας ενημέρωσε για την απόφασή του να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με την Ομάδα μας την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Ο κ. Αρβανιτάκης υπηρέτησε με ήθος, εργατικότητα και συνέπεια την Ομάδα μας από τα τμήματα υποδομής μέχρι και την αντρική ομάδα και αφήνει ως παρακαταθήκη μια πλειάδα ποδοσφαιριστών που μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον της Ομάδας μας να πετύχει τους στόχους της.

Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη για το σωματείο μας, μετά μια περίοδο διετούς καραντίνας και οικονομικής δυσπραγίας, η Διοίκηση σε συνεννόηση με τον προπονητή μας, αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τους ποδοσφαιριστές-προϊόντα της Ακαδημίας μας, να μειώσουμε το μπάτζετ και να εξασφαλίσουμε την παραμονή του ΟΔΥΣΣΕΑ στην Α1 τοπική κατηγορία της ΕΠΣ Κέρκυρας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων το ρίσκο μιας τέτοιας προσπάθειας. Παρουσιάσαμε στο γήπεδο μια αξιόμαχη ομάδα με το μικρότερο ηλικιακό μέσο όρο της κατηγορίας, ουδείς ποδοσφαιριστής μας παρατηρήθηκε με κόκκινη κάρτα σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχαμε και τερματίσαμε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, που υπό προϋποθέσεις εξασφαλίζει την παραμονή στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣΚ.

Δυστυχώς κάποιοι απαξίωσαν την προσπάθειά μας επιρρίπτοντας μάλιστα την ευθύνη αποκλειστικά στο πρόσωπο του Προπονητή μας, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσουν την απουσία τους από την Ομάδα και τη μηδενική τους βοήθεια στη λειτουργία της.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Αρβανιτάκη για την επταετή παρουσία του και την προσφορά του στην Ομάδα μας και του ευχόμαστε «Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες στην καριέρα του».

ΥΓ. Στο παραπάνω κείμενο εκφράζονται οι επίσημες θέσεις και απόψεις του Δ.Σ. του ΟΔΥΣΣΕΑ, οτιδήποτε άλλο δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια