Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση το Ύμνου της Ιονικής Τράπεζας στις 22 Μαΐου, στην Πλακάδα

Ιονική Τράπεζα
18 Μαΐου 2022 / 13:19
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η παρουσίαση θα γίνει με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Μάντζαρος, των δύο δημοτικών χορωδιών και της φημισμένης σοπράνο κ. Έλλης Καρύδη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Οι Σύλλογοι της Ιονικής θα βρεθούν στην Κέρκυρα το τριήμερο 21-23 Μαΐου για τη μεγάλη εκδήλωση παρουσίασης του Ύμνου της Ιονικής. Πριν από μερικούς μήνες έθεσαν σε κίνηση το σχεδιασμό για τη δημιουργία του Ύμνου, για να μείνει ως αιώνιος συμβολισμός της μοναδικής Ιονικής Τράπεζας και παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.

Η επιλογή των στίχων είναι της «πρέσβειρας του πολιτισμού» της Ιονικής, Σοφίας Μαρωνίδου και κατόπιν προχώρησε η διαδικασία μελοποίησης σε σύνθεση του σπουδαίου Κερκυραίου συνθέτη κ. Σπύρου Μαυρόπουλου και εκτέλεσης του Ύμνου.

Η Ιονική Οικογένεια πραγματοποιεί μία μοναδική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί ο Ύμνος την Κυριακή 22 Μαΐου στην Κέρκυρα στην πλακάδα κάτω από το Νομισματικό Μουσείο της Ιονικής, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», των δύο δημοτικών χορωδιών και της φημισμένης σοπράνο κ. Έλλης Καρύδη!

Οι Σύλλογοι της Ιονικής θα δώσουν το παρών στην εκδήλωση, τόσο με αντιπροσωπεία των στελεχών τους όσο βέβαια και με την παρουσία συναδέλφων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες (22:00).

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.