Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκκληση της ΟΤΟΕ σε όλους τους φορείς για το κλείσιμο της Τράπεζας Ελλάδος

Τράπεζας της Ελλάδος
18 Μαΐου 2022 / 11:09

Το κλείσιμο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους εργαζομένους δεδομένου ότι θα πρέπει να μεταναστεύσουν όταν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΤΟΕ Κέρκυρας σχετικά με το κλείσιμο των καταστημάτων τραπεζών στο νησί και της Τράπεζας της Ελλάδος. Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν τα εξής:

«Το Νομαρχιακό Παράρτημα  της ΟΤΟΕ Κέρκυρας στα πλαίσια της συνδικαλιστικής του  δράσης, έχει αναδείξει με κάθε μέσo τόσο τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τραπεζοϋπάλληλοι όσο και τα προβλήματα του κλάδου σε τοπικό επίπεδο, που προκύπτουν ειδικότερα με το κλείσιμο υποκαταστημάτων. Σε όλες τις περιπτώσεις και με τα μέσα που διαθέτουμε έχουμε στηρίξει τους συναδέλφους που βάλλονται από αυτές τις  πρακτικές των τραπεζών.

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα, που έχουν προκύψει στην Κέρκυρα είναι η απόφαση  που έχει πάρει η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος να κλείσει το υποκατάστημα της  Κέρκυρας μέσα στο 2022. Το κλείσιμο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους εργαζομένους δεδομένου ότι θα πρέπει να μεταναστεύσουν όταν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Το κλείσιμο δημιουργεί  επιπλέον προβλήματα στην τοπική κοινωνία αλλά ιδιαίτερα στις Δημόσιες Υπηρεσίες και τους φορείς της Κέρκυρας, που πλέον θα εξυπηρετούνται από το κοντινότερο κατάστημα της Τράπεζας, που είναι στα  Ιωάννινα.

Στα τέλη του 2020 με πρωτοβουλία μας και γνωρίζοντας ότι υπήρχε πρόβλημα στο υποκατάστημα,  επισκεφθήκαμε τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Στέφανο Γκίκα, δεδομένης της πρωτοβουλίας, που είχε πάρει για την στήριξη και αναβάθμιση του υποκαταστήματος .

Μας είχε διαβεβαιώσει ότι είχε λάβει την υπόσχεση του διοικητή κ. Ι. Στουρνάρα ότι το υποκατάστημα θα μείνει και θα αναβαθμιστεί. Συνεχίσαμε κάνοντας κύκλους επαφών απευθυνόμενοι σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους εκπροσώπους τους.

Στο σύνολο των επαφών ανταποκρίθηκαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκης, το Μέρα 25, η Νομ. του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Ο κ. Μπιάγκης και το ΚΚΕ το έφεραν ως θέμα στην Βουλή.Επιδιώξαμε επανειλημμένα επαφή για το θέμα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη αλλά και με τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Στέφανο Γκίκα χωρίς να λάβουμε καμία ανταπόκριση. Προφανώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν λάβει τις θέσεις τους για το θέμα αυτό. Υπήρξε όμως αδιαφορία και από μεριά της αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρεια) λες και το θέμα αυτό δεν αφορούσε την Κέρκυρα.

Σαν Ν/Π θεωρούμε ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί.
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους φορείς της Κέρκυρας να πάρουν θέση, τις κοινοβουλευτικές εκπροσωπήσεις, τα πολιτικά κόμματα, τους οικονομικούς φορείς (επιμελητήρια, εμπορικούς συλλόγους) και γενικά τους κοινωνικούς φορείς, έτσι ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο και η αποψίλωση των υπηρεσιών του νησιού.

Θα  θεωρηθεί υποκρισία οι όποιες εκ των υστέρων ανακοινώσεις και καταγγελίες όπως έγινε με το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της υπαίθρου (Αχαράβη, Λευκίμμη).

Καλούμε σε συμπαράσταση το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και το ΝΠ της ΑΔΕΔΥ για το έντονο πρόβλημα, που δημιούργησε στους εργαζόμενους η εξέλιξη αυτή.

Καλούμε τους υπεύθυνους να σταματήσουν τώρα το κλείσιμο της Τράπεζας της Ελλάδος

Καλούμε τους υπεύθυνους να σταματήσουν τώρα την αποψίλωση των υπηρεσιών του νησιού