Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η εκδρομή της «Μέλισσας» στο Ναύπλιο - Υδρα - Ναύπακτο 

ΜΕΛΙΣΣΑ
18 Μαΐου 2022 / 09:29
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Οι ωφελούμενοι, οι γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό απόλαυσαν την εκδρομή, ψυχαγωγήθηκαν, αποκομίζοντας πολλαπλά ψυχικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά οφέλη.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ» του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνική ένταξη ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού & καταπολέμηση της φτώχειας & διακρίσεων του Ε.Π. Ιόνια Νησιά, πραγματοποίησε 4ήμερη εκδρομή  στο Ναύπλιο, στην Ύδρα και στη Ναύπακτο.

Επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα του Ναυπλίου, την παλιά πόλη, το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα , έξω από τον οποίο δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας και το ιστορικό κάστρο  Παλαμήδι.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη γραφική Ύδρα, θαύμασαν τα εκθέματα του ιστορικού μουσείου της Ύδρας και την αρχαία Επίδαυρο. Στη δε Ναύπακτο πραγματοποίησαν συνάντηση με τον αντίστοιχο Σύλλογο ΑμεΑ Ναυπάκτου «ΑΛΚΥΟΝΗ», ο οποίος έχει ήδη ιδρύσει 4 ΣΥΔ, ενημερώθηκαν για τις δράσεις τους, συζήτησαν για τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία καταλήγοντας στη μεγάλη ανάγκη για την ίδρυση Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) στην Κέρκυρα.

Οι ωφελούμενοι, οι γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό  απόλαυσαν την εκδρομή, ψυχαγωγήθηκαν, αποκομίζοντας πολλαπλά ψυχικά, εκπαιδευτικά και  πολιτιστικά οφέλη.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.