Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά η κατασκευή του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Κεφαλονιά

ΦΟΔΣΑ
17 Μαΐου 2022 / 13:16

Ημέρα - σταθμός για την Κεφαλονιά - υπογράφεται η Σύμβαση την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Ημέρα - σταθμό για την Κεφαλονιά αποτελεί η υπογραφή της Σύμβασης για την κατασκευή του έργου της “Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης και Επέκτασης ΧΥΤΥ - Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείριση Απορριμμάτων Κεφαλονιάς” από την Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ιονίων Νήσων, Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με την Ανάδοχο Ένωση Εταιριών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. – P & C DEVELOPMENT S.A.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 19.00μμ, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλη Γραφάκου, Δημάρχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης (μελών Γενικής Συνέλευσης ΦοΔΣΑ), Ευρωπαίων Ειδικών Εμπειρογνωμόνων στην διαχείριση απορριμμάτων (JASPERS) και παραγόντων του εν λόγω έργου.

“Το Έργο αφορά στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και του χώρου της υγειονομικής ταφής και είναι σημαντικός σταθμός μιας μακράς ιστορίας και προσπάθειας των Δημοτικών Αρχών και του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων για την σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων. Αποτελεί πρότυπο για την χώρα δεδομένου ότι έχουν προβλεφτεί οι τελευταίες και πλέον σύγχρονες τεχνικές υποδομές και λύσεις στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων”, δηλώνει η Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ιονίων Νήσων, Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.