Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή του Δημ. Μπιάγκη για τις εργασίες αποκατάστασης στο κτήριο του Αχιλλείου

Αχίλλειον
16 Μαΐου 2022 / 12:56
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας και απασχόλησε και απασχολεί τον τοπικό τύπο από τη φάση υλοποίησης του έργου εγείρει πολλαπλά ερωτηματικά και ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία

ΚΕΡΚΥΡΑ. ΓΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ. Επιστολή εξέδωσε ο Δημήτρης Μπιάγκης προς την Υπουργό Πολιτισμού για το Αχίλλειο. Αναλυτικά:

«Στο «Αχίλλειο», ένα από τα εμβληματικότερα μνημεία - μουσεία της Κέρκυρας και της χώρας μας, που αποτελεί το 3ο σε επισκεψιμότητα Μουσείο στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία αποκατάστασης με τίτλο: «Αποκατάσταση και ανάδειξη του συγκροτήματος του Αχιλλείου στην Κέρκυρα» με αναθέτουσα αρχή τη Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., έργο που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Ιονίων Νήσων.

Φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας και απασχόλησε και απασχολεί τον τοπικό τύπο από τη φάση υλοποίησης του έργου εγείρει πολλαπλά ερωτηματικά και ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία για τις συνθήκες και τις διαδικασίες που ακολουθούνται κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του έργου , θέτοντας «εν κινδύνω» το ίδιο το μνημείο και τα εκθέματά του. 

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας, που αποτυπώθηκε και στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής σας στην Κέρκυρα, αλλά και την ευθύνη την οποία έχετε ως Υπουργείο Πολιτισμού για τη διαφύλαξη των μνημείων της χώρας μας, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε, ως αρμόδιος φορέας, με τις αρμόδιες υπηρεσίες σας,  για την διερεύνηση των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Κυρία Υπουργέ,

Αφού σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας, θα σας παρακαλούσα όπως επισήμως το Υπουργείο σας δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που κυριαρχούν στην τοπική μας κοινωνίας, πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος ο κύριος Πρωθυπουργός, διαβεβαίωσε στο πλαίσιο της δικής του επίσκεψης στο νησί μας, τόσο για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του, όσο και για την αρτιότητα της αποκατάστασής του. Αναμένοντας τις πρωτοβουλίες σας».

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.