Το παρασκήνιο των βλαβών στη ΔΕΥΑΚ. Ποιός ξέρει το δίκτυο και δεν το λέει;

Το παρασκήνιο των βλαβών στη ΔΕΥΑΚ. Ποιός ξέρει το δίκτυο και δεν το λέει;

Από την προχθεσινή βλάβη στου Σολάρη

Όπως αποκαλύπτεται, η ακριβής και πλήρης γνώση των στοιχείων του δικτύου αποτελεί προνόμιο λίγων, που δεν είναι σε κάθε περίπτωση διαθέσιμη ώστε αν όχι να αποτρέπονται, τουλάχιστον να περιορίζονται οι συνέπειες, όπως προχθές.

13
Μαΐου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θορυβημένη η δήμαρχος με το παρασκήνιο της διαχείρισης της μεγάλης βλάβης στον αγωγό της ΔΕΥΑΚ, την Τετάρτη. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η πολύωρη διακοπή της υδροδότησης και κυρίως το εύρος των αποκλεισμένων περιοχών οφείλεται στην αδυναμία των στελεχών της επιχείρησης να εντοπίσουν τα «κλειδιά» (σ.σ. τις βάνες) που θα απομόνωναν τον αγωγό, εφαρμόζοντας έτσι περιορισμένη διακοπή της υδροδότησης.

Αυτή ήταν και η αφορμή να φάει η ΔΕΥΑΚ όλη την μπόρα της αγανάκτησης των δημοτών ενώ το συνεργείο της προσπαθούσε να αποκαταστήσει μια δύσκολη ζημιά. Την επομένη, τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ κλήθηκαν σε επείγουσα σύσκεψη υπό την προεδρία της δημάρχου. 

Όπως αποκαλύπτεται, η ακριβής και πλήρης γνώση των στοιχείων του δικτύου αποτελεί προνόμιο λίγων, που δεν είναι σε κάθε περίπτωση διαθέσιμη ώστε αν όχι να αποτρέπονται, τουλάχιστον να περιορίζονται οι συνέπειες, όπως προχθές. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ έχει επιτέλους αποφασίσει να προχωρήσει στην ανάθεση ακόμα και σε εξωτερικό εργολάβο της πλήρους αποτύπωσης του δικτύου με κάθε λειτουργική λεπτομέρεια.

Όσο για τις βλάβες εδώ κι εκεί, που εκδηλώνονται συνεπεία της εκκένωσης μέρους τους δικτύου ώστε να επισκευαστεί ο αγωγός στου Σολάρη, οι γνωρίζοντες δηλώνουν ότι ήταν αναμενόμενες και καθησυχάζουν πως είναι θέμα μερικών ωρών ακόμα ώστε να αποκατασταθεί η πίεση στο δίκτυο κι έτσι να ισορροπήσει, με προσδοκώμενο να σταματήσουν να εκδηλώνονται διαρροές εδώ κι εκεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ