Η θέση των βουλευτών Κέρκυρας για την ΑΕΛ

Η θέση των βουλευτών Κέρκυρας για την ΑΕΛ

Ο Αλ. Αυλωνίτης βρέθηκε και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΕΛ Τετάρτη 11/5, όπως είχε βρεθεί και στην εξέδρα της Λευκίμμης στο ματς ΑΕΛ-Μακεδονικός 1-0, μαζί διακΡίνονται και ο Δήμαρχος Ι. Λέσσης και ο Ν. Γκούσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όχι την Κέρκυρα και την Κοζάνη, αλλά όλη την ποδοσφαιρική και αθλητική Ελλάδα έχει σοκάρει αυτό που «δρομολογήθηκε»,

12
Μαΐου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όχι την Κέρκυρα και την Κοζάνη, αλλά όλη την ποδοσφαιρική και αθλητική Ελλάδα έχει σοκάρει αυτό που «δρομολογήθηκε», ώστε ο Μακεδονικός να βρεθεί στα μπαράζ ανόδου, καταργώντας ουσιαστικά και τυπικά κάθε έννοια δικαίου και κανονισμών.

Αντιδράσεις από την Κοζάνη είχαμε πολλές από την πρώτη στιγμή, όπως και δρομολόγηση ενεργειών ώστε να αλλάξει η απόφαση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Στην Κέρκυρα τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά, με τους δυο από τους τρεις βουλευτές του νομού να αναφέρονται το απόγευμα της Τετάρτης 12/5/2022 στο θέμα. Δεν θα σχολιάσουμε τη θέση τους, απλά θα υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Αλ. Αυλωνίτης είχε παρευρεθεί στο γήπεδο στο ματς με τον Μακεδονικό, όπως και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Λευκίμμης το απόγευμα της Τετάρτης.

Δήλωση Στ. Γκίκα (βουλευτή Ν.Δ.)

Η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που έκανε δεκτή την ένσταση του Μακεδονικού και απέρριψε την πρωτόδικη απόφαση της ΕΠΟ υπέρ του σωματείου της ΑΕΛ, προκαλεί δίκαιη αγανάκτηση στους Κερκυραίους φιλάθλους!

Κατόπιν αυτής της απόφασης και αφού ενημερώθηκα χθες εκτενώς από τον νομικό σύμβουλο κ. Γεωργίου, ενημέρωσα σήμερα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το άδικο της συγκεκριμένης απόφασης.

Στέκομαι δίπλα στο δίκαιο αγώνα της ΑΕΛ για την διεκδίκηση της παραμονής της στην Κατηγορία.

Είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΛ θα δικαιωθεί μετά την προσφυγή της ΕΠΣ Κέρκυρας σε συνεργασία με την ΕΠΣ Κοζάνης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο CAS.

 

Δήλωση Αλ. Αυλωνίτη (βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ)

Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της ΑΕ Λευκίμμης, δήλωσα ξεκάθαρα ότι βρίσκομαι στο πλευρό τους, στο πλευρό όσων αγωνίζονται για καθαρό ποδόσφαιρο, για fair play, για το δίκιο. Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ δίκαια δημιούργησε αγανάκτηση στους φιλάθλους κι όλους τους Κερκυραίους. Μονόδρομος είναι να σταθούμε όλοι μαζί στο πλευρό της ΑΕΛ, για την άσκηση των νόμιμων μέσων που θα φέρουν δικαίωση και παραμονή στην κατηγορία.

Η ΕΠΣ Κέρκυρας, η ΑΕ Λευκίμμης, όλος ο φίλαθλος κόσμος του νησιού έχουν ένα δύσκολο (νομικά και οικονομικά) δρόμο να βαδίσουν στην προσφυγή τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο CAS, αλλά αν, επιτέλους, ενωθούμε όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ