Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πλήθος καλλιτεχνικών & εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Τμήμα Μουσικών Σπουδών
12 Μαΐου 2022 / 11:07

Μία πληθώρα καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων διεξάγεται τις ημέρες αυτές από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία πληθώρα καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων διεξάγεται τις ημέρες αυτές από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, αρχής γενομένης από το ρεσιτάλ πιάνου του Καθηγητή Λάμπη Βασιλειάδη, την Πέμπτη 12 Μαΐου στην Ιόνιο Ακαδημία. 



Έργα του προγράμματός του, το Κονσέρτο για εκκλησιαστικό όργανο του Wilhelm Friedemann Bach στη μεταγραφή για solo πιάνο του August Stradal, δύο από τις περίφημες Ουγγρικές Ραψωδίες του Franz Liszt, η Σονάτα για πιάνο (op.26) του Ludwig van Beethoven, καθώς και τα Αραβουργήματα στον Γαλάζιο Δούναβη του Adolf Andrey Schulz-Evler.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα προβλήθηκε στην Ιόνιο Ακαδημία το ντοκιμαντέρ του Κωστή Ζουλιάτη «ANAPARASTASIS: Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ (1926-1970)», σε μια συνεργασία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας, στο πλαίσιο του εν εξελίξει Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του τελευταίου.

                    

Επιπροσθέτως, η πιανίστα Raffaella Ronchi, Καθηγήτρια του Conservatorio di Musica «Niccolo Piccinni» του Bari της Ιταλίας, βρίσκεται στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών το διάστημα 11-13 Μαΐου παρουσιάζοντας το πιανιστικό έργο του George Crumb, μέσα από  διαλέξεις και σεμινάρια με τίτλο «George Crumb: MAKROKOSMOS II and the piano writing», που απευθύνονται στου φοιτητές της Κατεύθυνσης Εκτέλεσης Πιάνου και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τη διάλεξη «Εισαγωγή στη μουσική του Crumb» (την Πέμπτη 12 Μαΐου, στο πλαίσιο του μαθήματος Παιδαγωγική Πιάνου ΙΙΙ) και τη διάλεξη «Παρουσίαση του πιανιστικού ρεπερτορίου του Crumb» (στο πλαίσιο του μαθήματος εισαγωγή στο Σύγχρονο Ρεπερτόριο Πιάνου την Παρασκευή 13 Μαΐου κα ώρα 15.00-17.00, στην αίθουσα 121).


Τέλος, από 7 έως 16 Μαΐου, μαθήματα και σεμινάρια για τους φοιτητές της Κατεύθυνσης Τζαζ πραγματοποιεί (ως visiting Scholar του Ιδρύματος Fulbright) στο Τμήμα ο διακεκριμένος βιμπραφωνίστας της τζαζ, Καθηγητής του Philadelphia University of the Arts και διδάσκων στο Temple's Boyer College of Music και στο Curtis Institute of Music, Tony Miceli.



Ο Miceli, εκτός από τη σημαντικότατη συναυλιακή και δισκογραφική του καριέρα, είναι επίσης γνωστός για το εκπαιδευτικό του έργο και την προώθηση του βιμπράφωνου μέσω διεθνών masterclasses αλλά και μέσω της δημιουργίας διαδικτυακών εκπαιδευτικών κοινοτήτων. Ως επιστέγασμα της παρουσίας του στην Κέρκυρα, θα εμφανιστεί στο «ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ» την Δευτέρα 16 Μαΐου (και ώρα 21.30), μαζί με τους Καθηγητές της Κατεύθυνσης Τζαζ.