Κυριακή 01.10.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα αποτελέσματα της καμπάνιας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας το Πάσχα με αριθμούς

Προβολή
06 Μαΐου 2022 / 10:14

Η διαφημιστική προβολή στα Social media και τα website

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα αποτελέσματα της ψηφιακής προβολής του Κερκυραϊκού Πάσχα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό παρουσίασε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και το τμήμα Τουρισμού:

Πιο συγκεκριμένα, παράλληλα με την κοινώς ομολογουμένως, επιτυχημένη διαχείριση των ημερών του Πάσχα, η προβολή του προορισμού και τον εκδηλώσεων, μέσα από τα Social media και τα website αποτέλεσε τη μεγαλύτερη διαφήμιση για το νησί που συμπίπτει και με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν. 

   Μόνο τις ημέρες του Πάσχα έγιναν στα Social Media που έχει παρουσία ο Δήμος, περισσότερες από 30 δημοσιεύσεις (με Live αναμεταδόσεις, φωτογραφίες αλλά και εντυπωσιακά εναέρια πλάνα και βίντεο), οι οποίες προσέγγισαν 3.500.000 άτομα με δεκάδες χιλιάδες likes συνολικά, ενώ η εκδήλωση των χορευτικών συλλόγων την Πρωτομαγιά, προσέγγισε περισσότερα 1.200.000 άτομα ξεπερνώντας τα 35.000 likes και τις 4.500 κοινοποιήσεις, υπενθυμίζοντας το ενδιαφέρον του κόσμου για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας. 
   


Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με αυτό τον τρόπο πέτυχε τη μεγαλύτερη και ποιοτικότερη προβολή του νησιού εκεί που βρίσκεται πλέον το κοινό, δηλαδή στα Social media. Επίσης, μέσα από την ψηφιοποίηση του προγράμματος εκδηλώσεων και των λοιπών πληροφοριών του Πάσχα (πάρκινγκ, λοιπές εκδηλώσεις, χωριά κλπ) μέσα από τις ιστοσελίδες του δήμου (corfu.grvisit.Corfu.grCorfu page και το YouTube Channel ''Corfu Tourism'') καθώς και την χρήση των ειδικών QR Codes όπου μπήκαν και πλοηγήθηκαν ψηφιακά περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας σε τοποθέτησή του ευχαρίστησε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους τουριστικούς και όχι μόνο φορείς, για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη τους καθώς και το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου και όλους όσοι εργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του στόχου. Επεσήμανε τέλος ότι η προσπάθεια για την καλυτέρευση της εικόνας της Κέρκυρας και την προβολή της με χρήση όλων των σύγχρονων μέσων θα συνεχιστεί με αμείωτη προσήλωση και ενδιαφέρον.