Σύμβαση πλήρους αμοιβής πέτυχαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Corcyra που ανακαινίζεται

Σύμβαση πλήρους αμοιβής πέτυχαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Corcyra που ανακαινίζεται

Ανεξάρτητα από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης με αβέβαιη την ημερομηνία αποπεράτωσης

04
Μαΐου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπέγραψαν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου CORKYRA τις συμβάσεις εργασίας τους με ημερομηνία πρόσληψης την 2/5/22 και ημερομηνία λήξης την 31/10/22.
Οι εργαζόμενοι θα ασφαλιστούν και θα αμείβονται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης για όλη αυτή τη χρονική περίοδο και σύμφωνα με τις διατάξεις της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας όλης της χώρας.
Οι συμβάσεις αυτές θα εφαρμοστούν κανονικά, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης με αβέβαιη την ημερομηνία αποπεράτωσης των εργασιών.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, τονίζει ότι η συμφωνία αυτή συνήφθη τον Δεκέμβρη του 2021 ανάμεσα στο Συνδικάτο και την επιχείρηση μετά από σκληρούς αγώνες των εργαζομένων το προηγούμενο διάστημα.

«Είναι μια συμφωνία που ήρθε ως καρπός του αγώνα των εργαζομένων με το Συνδικάτο και το επιχειρησιακό σωματείο τους και έρχεται να καλύψει το νομοθετικό κενό που υπάρχει για την κάλυψη των εργαζομένων σε περιόδους ανακαίνισης των επιχειρήσεων.

Η συμφωνία αυτή, που σήμερα ξεκινάει η υλοποίηση της έγινε μπούσουλας και για την περίπτωση των ξενοδοχείων του ομίλου στη Ζάκυνθο και σε συνέχεια των αγώνων των εκεί εργαζομένων και του Συνδικάτου τους.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Όμιλος πέρσι την ίδια εποχή, προσπάθησε να επιβάλλει επιχειρησιακή σύμβαση στα πρότυπα του νόμου Χατζηδάκη και με την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, αποκρούστηκε αυτή η εργοδοτική επίθεση.

Οι εργαζόμενοι που σήμερα εργάζονται στα ξενοδοχεία κάτω από απαράδεκτες συνθήκες εργασίας με παραβιάσεις της κλαδικής συλλογικής σύμβασης πρέπει να κατανοήσουν ότι μόνο με οργανωμένη πάλη και συσπείρωση στα ταξικά Συνδικάτα μπορούν να αποκρούσουν τις εργοδοτικές επιθέσεις και να διεκδικήσουν την διεύρυνση των δικαιωμάτων και των εισοδημάτων τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους».