ΑΝΑΣΑ: Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο πρεσβευτής της Ελλάδας στον παγκόσμιο χώρο της έρευνας

ΑΝΑΣΑ: Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο πρεσβευτής της Ελλάδας στον παγκόσμιο χώρο της έρευνας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΑΝΑΣΑ στο εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας

21
Απριλίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής του ΙΟΝΙΟΥ Πανεπιστημίου (Ι.Π.) βρέθηκε ο τ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θ. Γαλιατσάτος συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και περιφερειακό σύμβουλο Α. Μιχαλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Τ. Γαβαλά.

Το Εργαστήριο ασχολείται με την διάγνωση διαφόρων μορφών άνοιας με κύριο αντικείμενο τη νόσο Alzheimer, νόσο εκφυλιστική των νευρικών κυττάρων, η οποία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στην χώρα μας και παγκοσμίως. Ερευνά επίσης και άλλες νόσους όπως αυτές του Πάρκινσον, τη νόσο του Huntington, τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Η σύμπραξη του Εργαστηρίου με το ΙΤΕ στην Κρήτη και το παγκοσμίου φήμης Johns Hopkins για την ίδρυση Κέντρου Αριστείας Ιατρικής Ακρίβειας Αλτσχάιμερ και Συναφών Νόσων αποτελεί απτή απόδειξη του πλούσιου ερευνητικού έργου που επιτελείται στην Κέρκυρα  καθώς και του υψηλού επιστημονικού επιπέδου του Τμήματος Πληροφορικής του Ι.Π.

Η αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ ευχαρίστησε την πρυτανική αρχή, τους υπευθύνους του Τμήματος και του Εργαστηρίου, καθώς και τους ερευνητές διδάκτορες, για την αναλυτική παρουσίαση της ερευνητικής προσπάθειας που συντελείται και την ξενάγηση στους χώρους του Εργαστηρίου, και αναφέρθηκε στην αυτονόητη στήριξη για την συνέχιση και ευόδωση των προσπαθειών.


    2015 - Συνέντευξη Τύπου Θ. Γαλιατσάτου με τον Καθ. Παναγιώτη Βλάμο

Τέλος ο τ. Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος εκφράζοντας την ικανοποίηση του δήλωσε: «Αποτέλεσε προτεραιότητα της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ η στήριξη της ερευνητικής προσπάθειας του Ιόνιου Πανεπιστήμιο». Εξ ού και τα πέντε ερευνητικά προγράμματα για τα οποία το Εργαστήριο χρηματοδοτήθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη με 1.345.000 ευρώ στις 7/3/2018 από το ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς επίσης και τα έντεκα προγράμματα για τα οποία χρηματοδοτήθηκε το Ι.Π.  επίσης με απόφαση του περιφερειάρχη με 2.018.000 ευρώ στις 23/6/2017 για έρευνα στην αγροδιατροφή.

«Είμαστε ευτυχείς» κατέληξε ο Θ. Γαλιατσάτος «γιατί αυτές οι χρηματοδοτήσεις αξιοποιήθηκαν με επιτυχία για το κοινό καλό».
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά