Το 3ο Γυμνάσιο στο Βερολίνο για το σεμινάριο «μαθησιακές εφαρμογές (apps) για καθηγητές και μαθητές»

Το 3ο Γυμνάσιο στο Βερολίνο για το σεμινάριο «μαθησιακές εφαρμογές (apps) για καθηγητές και μαθητές»

Ο σταθμός της δεύτερης και τελευταίας ροής του προγράμματος είναι η Κρακοβία της Πολωνίας, όπου ομάδα τεσσάρων (4) καθηγητών θα πραγματοποιήσει επιτόπια επίσκεψη εργασίας (job shadowing), με στόχο να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα των μαθητών, να δώσει νέες ευκαιρίες μάθησης ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την εκπαιδευτική συνοχή του δημόσιου σχολείου.

21
Απριλίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού του προγράμματος ERASMUS+ KA1 Μαθησιακής Κινητικότητας Ατόμων με τίτλο «Ο Ψηφιακός Γραμματισμός του σχολείου μας στην Ευρώπη και στο Διεθνές Περιβάλλον», για την εβδομάδα από 10/04 έως και 16/04/2022, πραγματοποίησε μετακίνηση (mobility) στο Βερολίνο της Γερμανίας. Το σχολείο εκπροσώπησε ο Διευθυντής του σχολείου, Μιλτιάδης Μελισσάς, ΠΕ84, η Υποδιευθύντρια Αθανασία Καββαδία, ΠΕ03-ΠΕ04.01, οι καθηγήτριες κ.κ  Βασιλική Κατσίκα ΠΕ86-ΠΕ04.01 και Μαγδαληνή Γισδάκη ΠΕ05,  καθώς και ο Νικόλαος Καραλής, ΠΕ04.01.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το σεμινάριο με τίτλο «Εξερευνώντας τις καλύτερες μαθησιακές εφαρμογές (apps) για καθηγητές και μαθητές» από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό επιμόρφωσης «Europass Teacher Academy», ειδικά σχεδιασμένο για καθηγητές που θέλουν να εφοδιαστούν με την πρακτική γνώση χρήσης των νέων ψηφιακών εργαλείων στην εκπαίδευση. Οι καθηγητές έμαθαν τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων (tablets, ipads, smartphones) που εκτελούν εφαρμογές (apps) με εκπαιδευτικό περιεχόμενο.  Η ευρωπαϊκή εμπειρία που αποκόμισαν οι εκπαιδευτικοί ήταν μοναδική, αφού είχαν την ευκαιρία ν’ έρθουν σε επαφή με Κύπριους συναδέλφους τους ανταλλάσσοντας ιδέες και καλές πρακτικές που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία στο νέο ψηφιακό κόσμο.

Ο σταθμός της δεύτερης και τελευταίας ροής του προγράμματος είναι η Κρακοβία της Πολωνίας, όπου ομάδα τεσσάρων (4) καθηγητών θα πραγματοποιήσει επιτόπια επίσκεψη εργασίας (job shadowing), με στόχο να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα των μαθητών, να δώσει νέες ευκαιρίες μάθησης ενισχύοντας  με τον τρόπο αυτό την εκπαιδευτική συνοχή του δημόσιου σχολείου.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ