Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Παλαιό Φρούριο φέτος η πρόβα της «Μάντζαρος» τη Μ. Πέμπτη

Μάντζαρος
19 Απριλίου 2022 / 14:37

Eντός του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παλαιού Φρουρίου, την Μ. Πέμπτη, ώρα 20:00μμ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποτελεί πια, από εδώ και πολλά χρόνια, μια καθιερωμένη παράδοση, πολλοί συμπολίτες μας, Κερκυραίοι και μη, να παρακολουθούν την γενική δοκιμή του Μουσικού Σώματος της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος», την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ, όπου και ερμηνεύονται όλα τα αριστουργηματικά πένθιμα εμβατήρια (Calde Lacrime, Το βασίλειο του Πλούτωνα, Marcia Funebre του G. Verdi, Madruga, Aranjuez, Marcia Funebre του Σωτήρη Κρητικού κλπ) που εκτελεί η «Μαντζαρος» κατά τις θρησκευτικές τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής, ο Πρόεδρος Ιωάννης Τριβιζάς αναφέρει  «Φέτος, θελουμε να προσκαλέσουμε τους συμπολίτες μας να τηρήσουν την παράδοση αυτή και να προσέλθουν στην γενική Πασχαλινή δοκιμή μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί, για λόγους υγειονομικής ασφαλειας και προστασίας, εντός του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παλαιού Φρουρίου, την Μ. Πέμπτη 21/04/2022 και ώρα 20:00μμ. 

Σας καλούμε σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο όπως είναι αυτός του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, να βιώσουμε όλοι μαζί το θείο δράμα, ακούγοντας αυτά τα πραγματικά αριστουργήματα. 
Την δοκιμή θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός μας κ. Σωκρατης Ανθης. 
Ευχόμαστε οι Άγιες μέρες που ακολουθούν να φέρουν σε όλους μας την λύτρωση, παγκόσμια Ειρηνη και υγεία. Χρόνια πολλά!»