Αναβάλλεται η ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου Ν. Κέρκυρας από τον μελετητή για το λιμάνι

Αναβάλλεται η ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου Ν. Κέρκυρας από τον μελετητή για το λιμάνι

Από την κυριακάτικη διαμαρτυρία στην Λευκίμμη για την αποτροπή ιδιωτικοποίησης του λιμανιού

Η αναβολή επιβλήθηκε ύστερα από επικοινωνίες του δημάρχου Κ. Λέσση τόσο με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ όσο και με τον μελετητή της MARNET, N. Φλώριο.

13
Απριλίου / 2022

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη (14/4) ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου Ν. Κέρκυρας για το έργο του λιμανιού. 

Ο δήμαρχος είπε στο enimerosi.com ότι χρειάζονται διευκρινίσεις τόσο για τις διαστάσεις του έργου όσο και για το ύψος της επένδυσης, που Ταμείο και μελετητής δεν μπόρεσαν να δώσουν στη μεταξύ τους επικοινωνία, έτσι που η όλη συζήτηση υποχρεωτικά παραπέμπεται για μετά το Πάσχα.

Η μελέτη αφορά στη διαμόρφωση 75 στρ. λιμενολεκάνης και 31 στρ. χερσαίων εγκαταστάσεων. Ο δήμαρχος αντιτείνει πως θα πρέπει να υπάρξει τόσος χώρος ώστε να υποστηρίζεται η πορθμειακή γραμμή και να ικανοποιείται η πρόβλεψη της εξέλιξης και ανάπτυξής της. Οι σκέψεις αυτές παραπέμπουν στην παραχώρηση επιπλέον χώρων, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά, γεγονός που υπερβαίνει την σημερινή διαχείριση του ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγές του Ταμείου διευκρίνιζαν πως ενώ υπάρχουν δυνατότητες τροποποιήσεων της αρχικής μελέτης στα σημεία, όπως για παράδειγμα είναι η διαμόρφωση του μπαστουνιού ώστε να επιτρέπεται ο ελλιμενισμός περισσότερων ή μεγαλύτερων πορθμείων, δεν γίνεται λόγος για τη δραματική επέκταση της παραχωρητέας εγκατάστασης. Τότε θα μιλάγαμε για άλλο έργο, που χρειάζεται άλλη μελέτη, βεβαίως και εκ νέου εγκρίσεις με εξαιρετικά πιθανή παραπομπή της όλης υπόθεσης στις ελληνικές καλένδες.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ