Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποχώρησε από την παράταξη Τρεπεκλή η Ανδρομάχη Δαγκλή

Ανεξαρτητοποίηση
11 Απριλίου 2022 / 09:59

«Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για λόγους ηθικούς, δεοντολογικούς, πολιτικούς και καθαρά αυτοδιοικητικούς, έχουν αδιαμφισβήτητα το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποστάσεις από την παράταξη "Κέρκυρα να ζεις" του Γιάννη Τρεπεκλή παίρνει η Ανδρομάχη Δαγκλή. Την απόφασή της γνωστοποιεί με επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Μεταλληνό, στην οποίαν αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι φυσικά πρόσωπα που διατηρούν το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου τους κατά συνείδηση».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Επιθυμώ να δηλώσω στο Προεδρείο σας την αποχώρησή μου από τη δημοτική παράταξη "Κέρκυρας να ζεις" και την απόφασή μου να παραμείνω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξαρτητη σύμβουλος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών». 

Αιτιολογώντας την απόφασή της η κ. Δαγκλή αναφέρει: 
«Επειδή τρέφω απόλυτο σεβασμό στους συνδημότες και τις συνδημότισσες που με τίμησαν και με το παραπάνω με την ψήφο τους, τους διαβεβαιώνω ότι θα παραμείνω μάχιμη ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και θα  συνεχίσω να τιμώ την ψήφο τους  έχοντας ως κυρίαρχη προτεραιότητά μου να υπηρετώ μου και να προασπίζομαι τα συμφέροντά αυτών και των υπολοίπων συμπολιτών μου.

Συνδημότες και συνδημότισσες, γνωρίζετε την μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά.

Από την πρώτη ημέρα συμμετοχής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο εγκατέλειψα εγωισμούς, μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες ασκώντας με ζήλο και ευθύνη τα καθήκοντά μου, από την πλευρά της αντιπολίτευσης που μας τάξατε.

Οι «παρατάξεις» δημιουργούνται από φυσικά πρόσωπα για να προσφέρουν λύσεις και να υποδεικνύουν και ενίοτε να καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα, προς όφελος των Δημοτών και του Δήμου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για λόγους ηθικούς, δεοντολογικούς, πολιτικούς και καθαρά αυτοδιοικητικούς, έχουν αδιαμφισβήτητα το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση.

Επειδή, τα ανωτέρω αποτελούν για εμένα απαράβατη αρχή Δηλώνω ότι δεν ταυτίζομαι πλέον με τη δημοτική παράταξη «ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ» με την οποία εκλέχθηκα.

Η απόφασή μου αυτή είναι απολύτως συνειδητή και χαίρει της ευρύτατης αποδοχής των φίλων και ψηφοφόρων μου».