Όχι της δημοτικής αρχής για το λιμάνι σε «αντιπροσωπευτικό» ακροατήριο

Όχι της δημοτικής αρχής για το λιμάνι σε «αντιπροσωπευτικό» ακροατήριο

Μπιάγκης, Μαχειμάρης, στην κυριακάτικη εκδήλωση του Δήμου Νότιας Κέρκυρας. ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Πέμπτη σε ειδική συνεδρίαση η ενημέρωση από τον μελετητή. Σε 15 μέρες ο διεθνής διαγωνισμός κατασκευής. Αντισυγκέντρωση Γκίκα, κατήγγειλε ο Αυλωνίτης. Διαψεύδει ο βουλευτής της ΝΔ.

10
Απριλίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν ίσως από το Πάσχα αναμένεται η δημοσίευση της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την αναδιαμόρφωση του λιμανιού της Λευκίμμης. Στο μεταξύ σε ειδική συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) του δημοτικού συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας θα γίνει ενημέρωση για τα σχέδια του λιμανιού της Λευκίμμης από τον μελετητή του έργου, την προσεχή Πέμπτη (18:00).

Ο προγραμματισμός προϋπήρξε του κυριακάτικου συλλαλητηρίου, που οργάνωσε ο Δήμος στον χώρο. Στην τηλεδιάσκεψη προβλέπεται η παρουσίαση της μελέτης, όπως εγκρίθηκε από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) αλλά και από τη διυπουργική Επιτροπή, παρόντων των γ.γ. όλων των εμπλεκομένων υπουργείων. Ο μελετητής ως γνωστόν είναι η ΜΑΡΝΕΤ με διευθύνοντα σύμβουλο τον Ν. Φλώριο.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση

Την Κυριακή το μεσημέρι στον χώρο του λιμανιού έγινε η συγκέντρωση που κάλεσε ο Δήμος. Σ' αυτήν, ο δήμαρχος, Κ. Λέσσης, εκδήλωσε την αντίθεσή του στον σχεδιασμό τόσο για τοπικούς οικονομικούς όσο και για τεχνικούς λόγους. Ο Αλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλε από του βήματος την κυβερνητική έλλειψη διαβούλευσης με τους τοπικούς θεσμούς και την κοινωνία ενώ ο Τομεάρχης Ναυτιλίας του ΚΙΝΑΛ, Δ. Μπιάγκης εξέφρασε κι αυτός την αντίθεσή του σε διαδικασίες που αγνοούν την τοπική κοινωνία και τους πολίτες και επιβάλλονται έξωθεν και άνωθεν. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα τραγούδι που έγραψε ο συνθέτης Σπ. Σαμοΐλης για την περίσταση, όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων και εκτός των δυο βουλευτών, ο δήμαρχος Γ. Μαχειμάρης, αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Μέρα25, οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Πελάης και Αρμενιάκος, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων κ.α. Ο Γ. Τρεπεκλής ενώ πήγε στην συγκέντρωση, λίγο πριν ξεκινήσει, άγνωστο γιατί, αποχώρησε.

Ο αν. Τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Αυλωνίτης κατήγγειλε μιλώντας ότι ο βουλευτής της ΝΔ, οργάνωσε την ίδια ώρα αντισυγκέντρωση, μελών και φίλων του κόμματος για να αποδυναμώσει την εκδήλωση που κάλεσε ο Δήμος.

Ούτε καν

Μιλώντας στο enimerosi.com ο Στ. Γκίκας αρνήθηκε την κατηγορία, επιβεβαιώνοντας όμως ότι πραγματοποιήθηκε πράγματι στους Αργυράδες συγκέντρωση για τα τοπικά προβλήματα της περιοχής, και όχι για το λιμάνι της Λευκίμμης, οργανωμένη από τοπικούς παράγοντες, και όχι την Οργάνωση της ΝΔ. Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει μιάμιση ώρα μετά της Λευκίμμης, ενταγμένη στο πλαίσιο των κυριακάτικων εξορμήσεων του βουλευτή στην κερκυραϊκή ύπαιθρο. Κλήθηκε μάλιστα και συμμετείχε σ' αυτήν και η περιφερειάρχης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ