Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πραγματοποιήθηκε ο 7ος ετήσιος μαθητικός διαγωνισμός αφιερωμένος στην μνήμη της Αλίκης Παδοβά

Αλίκη Παδοβά
10 Απριλίου 2022 / 00:39
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Πάνω από 200 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης όλων των Γενικών Λυκείων της πόλης, επισκέφθηκαν κατά τους δυο τελευταίους μήνες την Αναγνωστική Εταιρία, συνοδευόμενοι/ες από καθηγητές και καθηγήτριές τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους της, είδαν πολύτιμα βιβλία, έργα Τέχνης, καθώς και την επετειακή έκθεση εγγράφων για την Επανάσταση του 1821 (δείτε φωτογραφίες)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Πέμπτη 07 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο 7ος ετήσιος μαθητικός διαγωνισμός αφιερωμένος στη μνήμη της Μ. Ευεργέτιδας της Αναγνωστικής Εταιρίας, Αλίκης Παδοβά.
Πάνω από 200 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης όλων των Γενικών Λυκείων της πόλης, επισκέφθηκαν κατά τους δυο τελευταίους μήνες την Αναγνωστική Εταιρία, συνοδευόμενοι/ες από καθηγητές και καθηγήτριές τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους της, είδαν πολύτιμα βιβλία, έργα Τέχνης, καθώς και την επετειακή έκθεση εγγράφων για την Επανάσταση του 1821.



Με ζωηρό ενδιαφέρον κράτησαν σημειώσεις και στη συνέχεια ακολούθησε μια πολύ γόνιμη συζήτηση, τόσο για το θέμα του Διαγωνισμού όσο και για την ίδια την Εταιρία.
Ο ετήσιος μαθητικός διαγωνισμός, που διοργανώνεται με την ουσιαστική αρωγή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων, φιλοδοξεί να αναπτύξει την άμιλλα και το ενδιαφέρον μεταξύ των μαθητών/τριών σε ζητήματα που άπτονται της επτανησιακής πολιτισμικής ιστορίας και όχι μόνο.
Φέτος η τριμελής αρμόδια επιτροπή των φιλολόγων Μαρίας Μιζότερα, Κώστα Λιντοβόη και Νίκου Κοσκινά, αξιοποιώντας την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821, πρότεινε το ακόλουθο θέμα:



«Με αφορμή τον εορτασμό για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821, αφού έχετε ήδη αναζητήσει στοιχεία – γνωστικό υλικό, να συνθέσετε μια εισήγησή σας για τη συμμετοχή των Επτανησίων στον Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο πνευματικό, καλλιτεχνικό, πολιτικό και στρατιωτικό πεδίο».



Ο Διαγωνισμός «Αλίκης Παδοβά», που φιλοδοξούμε να αποτελέσει σταδιακά έναν εκπαιδευτικό θεσμό στο νησί μας, απευθύνεται σε μαθητές/-τριες της Α΄ Τάξης όλων των Λυκείων του Νομού Κέρκυρας και συνίσταται στη συγγραφή δοκιμίου 600 περίπου λέξεων. Οι μαθητές/τριες που δήλωσαν συμμετοχή, συνέλλεξαν εκπαιδευτικό υλικό, συνέταξαν τα δοκίμιά τους στο σχολείο τους, σε τετράδιο πανελλαδικών εξετάσεων και τα ονόματά τους καλύφθηκαν με ευθύνη του επιβλέποντος καθηγητή τους.



Όσοι μαθητές/τριες συμμετείχαν, θα λάβουν σχετικό αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ θα απονεμηθούν και τρία χρηματικά βραβεία: Το Α΄ βραβείο, 200 ευρώ, το Β΄ βραβείο, 150 ευρώ και το Γ΄ βραβείο 100 ευρώ. Έκαστο των βραβείων θα συνοδεύεται και από ένα λεύκωμα της Αναγνωστικής Εταιρίας.
Μάλιστα, φέτος, για πρώτη φορά η Δ.Ε. της Αναγνωστικής αποφάσισε να απονείμει ένα τιμητικό δίπλωμα ευφήμου μνείας στο Λύκειο του Νομού μας με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών.
Οι οργανωμένες επισκέψεις μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζονται. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνούν με την Αναγνωστική Εταιρεία, στο τηλ. 2661039528 για περισσότερες πληροφορίες και προτάσεις εκπαιδευτικού υλικού
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.