Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι Λευκίμμης

Εργατικό Κέντρο
08 Απριλίου 2022 / 12:29

Τρεις προσυγκεντρώσεις και αυτοκινητοπορεία μέχρι τη συγκέντρωση της Λευκίμμης.

Με τρεις προσυγκεντρώσεις θα συμμετάσχει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στη κινητοποίηση της Κυριακής 10 Απριλίου για την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού Λευκίμμης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σταμάτης Πελάης απεύθυνε ευρύ κάλεσμα για συσπείρωση και αντίδραση στην επικείμενη παραχώρηση του Λιμανιού από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Είμαστε ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση δημόσιας υποδομής» επισημαίνει στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο Σταμάτης Πελάης.

«Όπως έχει αποδειχθεί  όλο το προηγούμενο διάστημα, οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει, λειτουργούν προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη δημόσια περιουσία, εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων, που έχουν αρχικά πληρώσει μέσω της φορολογίας και στη συνέχεια πληρώνουν ξανά στους ιδιώτες για τις υποδομές αυτές ως καταναλωτές. 
Για αυτό το λόγο είμαστε ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση» τονίζει ο Σταμάτης Πελάης.

Το Εργατικό Κέντρο έχει προγραμματίσει τρεις προσυγκεντρώσεις και αυτοκινητοπορεία από την πόλη μέχρι τη Λευκίμμη.

Αφετηρίες θα είναι στις 10:30 στον Κόμβο της Μεσογγής, 10:45 στον Μαραθιά και 11:00 στο σούπερ μάρκετ πρώην Δήμητρα στην είσοδο της Λευκίμμης, ενώ στη συνέχεια η αυτοκινητοπορεία θα φθάσει στη συγκέντρωση της Λευκίμμης.

Υπενθυμίζεται ότι η διαμαρτυρία έχει διοργανωθεί από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας με προσωπικό πάνδημο κάλεσμα του Δημάρχου Κώστα Λέσση, ο οποίος καλεί του πολίτες της Νότιας Κέρκυρας σε ανοικτή δημόσια συζήτηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 ώρα 11.00 το πρωί στο χώρο του Λιμανιού της Λευκίμμης με σκοπό την αποτροπή της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ