Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακόμα μια κραυγή αγωνίας για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας

EKAB
04 Απριλίου 2022 / 08:51

Το ΕΚΑΒ Νότου δεν λειτουργεί καθημερινά - Κατ΄ελάχιστον 15 ακόμα εργαζομένους χρειάζεται το ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το καμπανάκι του κινδύνου σήμανε ξανά -για πολλοστή φορά- το περασμένο Σάββατο, με το τροχαίο ατύχημα που έγινε στην περιοχή της Λευκίμμης. Η υπολειτουργία του ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας είχε αποτέλεσμα την άφιξη του ασθενοφόρου με καθυστέρηση μίας ώρας. Ο μοτοσυκλετιστής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κέρκυρας ενώ την Κυριακή διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το διαπιστωμένο με οδυνηρό τρόπο πρόβλημα παραμένει: Το ΕΚΑΒ δεν έχει πληρώματα. «Από όλες τις δεσμεύσεις που έχουμε πάρει κατά καιρούς, δεν έχουμε δει κανένα απτό αποτέλεσμα» λέει στην "Ε" ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας Χρήστος Κυπριώτης.

«Έχουμε ασκήσει πιέσεις προς όλες τους φορείς, διοικητικούς, πολιτικούς και επαγγελματικούς. Ωστόσο βρισκόμαστε σήμερα, τόσον καιρό μετά τον τραγικό χαμό του Στράτου Ταγκατίδη, στο ίδιο σημείο» τονίζει ο κ. Κυπριώτης. 

«Ο αριθμός των εργαζομένων δεν επιτρέπει την καθημερινή λειτουργία του ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας, ενώ ο Τομέας Βόρειας Κέρκυρας δεν έχει καν δημιουργηθεί. Δεν είναι δυνατόν ένα ασθενοφόρο να χρειάζεται τουλάχιστον 50' για να φθάσει από το κέντρο μέχρι τα άκρα του νησιού. Δεν πρέπει να χάνονται ανθρώπινες ζωές περιμένοντας ασθενοφόρο.

Για να στελεχωθεί σωστά το ΕΚΑΒ σε ένα νησί 110.000 κατοίκων και εκατομμυρίων τουριστών, με τέτοιο οδικό δίκτυο, χρειάζεται κατ' ελάχιστον 15 ακόμα εργαζομένους. Δυστυχώς η προκήρυξη θέσεων που αναμένουμε μέσω ΑΣΕΠ, δεν έχει γίνει, ούτε και γνωρίζουμε πότε θα γίνει» επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ