Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλοι, έγιναν για μία μέρα Πρόσκοποι! Μαζεύτηκαν τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

πρόσκοποι
03 Απριλίου 2022 / 00:37
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ο Ιδρυτής του Προσκοπισμού είχε πει: «κάνε κάποιον ευτυχισμένο και θα είσαι κι εσύ ευτυχισμένος».

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Να βοηθώ κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση». Αυτό το κομμάτι της Προσκοπικής Υπόσχεσης υπηρέτησαν όλοι όσοι έγιναν το πρωί του Σαββάτου μαζί με τους προσκόπους «μια μέρα Πρόσκοποι», ενώ παράλληλα βοήθησαν όλα τα παιδιά του σώματος  να το κάνουν πράξη και να διδαχθούν από αυτή τη δραστηριότητα τη σπουδαιότητα της προσφοράς στον συνάνθρωπο.



Εκατοντάδες παιδιά με ένα χαμόγελο ζητούσαν σε περαστικούς να γίνουν μια μέρα Πρόσκοποι παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι συμπολίτες ανταποκρίθηκαν παρά τις δυσχέρειες της εποχής μας. Τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μαζεύτηκαν για να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη.



Ο Π.Ε. Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Καραμπάτσος τόνισε τα εξής:
«Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μας για την πολύτιμη προσφορά σας! Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά και τα ενήλικα στελέχη μας που αψήφησαν το κρύο και τη βροχή!



Ευχαριστούμε τους γονείς και τους φίλους που βοήθησαν για τη μεταφορά των τροφίμων προς το Προσκοπείο! Ευχαριστούμε τους Εφόρους και τους Παλαιούς Προσκόπους για τη διαχείριση και τη συσκευασία των ειδών! Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην Έφορο Κοινωνικής Προσφοράς Ελένη Λοϊσίου για την άψογη οργάνωση!


Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες της κοινωνίας μας και προσπαθήσαμε να στηρίξουμε όλες αυτές τις δομές, τα παντοπωλεία και τα συσσίτια που καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου αγκαλιάζουν και φροντίζουν όλους αυτούς που έχουν ανάγκη.



Οι ώρες πολλές, η κούραση μεγάλη, όμως καθώς η μέρα φεύγει ένα γλυκό χαμόγελο ικανοποίησης ζωγραφίζεται στα χείλη μας! Ναι, δόξα τω Θεώ τα καταφέραμε και φέτος! Ο Ιδρυτής του Προσκοπισμού είχε πει: «κάνε κάποιον ευτυχισμένο και θα είσαι κι εσύ ευτυχισμένος».
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.