Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Terpsis: Ώρα για... οnline Bellydance (Κυριακή, 3/4)

terpsis
02 Απριλίου 2022 / 15:23
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εκατόν και πλέον χορευτές απ’ όλον τον κόσμο (Ιαπωνία, Μαλαισία, Βιετνάμ, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Καναδά, Κόστα Ρίκα, Ισπανία, Κύπρο και, φυσικά, Ελλάδα) καταθέτουν διαδικτυακά το αστείρευτο ταλέντο και τη μοναδική τους αύρα, παρουσιάζοντας στη δημόσια, πια, σφαίρα, τις συμμετοχές τους στο μεγάλο διαγωνισμό του Terpsis

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα υπέροχο, χορευτικό ταξίδι, στον μυστηριακό κόσμο του Oriental και του Tribal Fusion - πες το κι έτσι: Bellydance. Γεμάτο απ’ τα χρώματα του κόσμου, τις αύρες αλλιώτικων πολιτισμών, τα ρυθμικά λικνίσματα μιας παλλόμενης αλυσίδας μηνυμάτων, που τόσο πολύ ζητάνε οι καιροί: ελπίδα, αισιοδοξία, ομορφιά, φιλία, ενσυναίσθηση. Φως...
 
Έστω κι αν (ακόμη) οι συνθήκες προάγουν το μοντέλο των on line projects, το YouTube κανάλι Terpsis Online Bellydance Meeting, είναι προφανές ότι υπόσχεται, αυτήν την Κυριακή, 3 Απριλίου, μια εξαίσια εμπειρία. Εκατόν και πλέον χορευτές απ’ όλον τον κόσμο (Ιαπωνία, Μαλαισία, Βιετνάμ, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Καναδά, Κόστα Ρίκα, Ισπανία, Κύπρο και, φυσικά, Ελλάδα) καταθέτουν διαδικτυακά το αστείρευτο ταλέντο και τη μοναδική τους αύρα, παρουσιάζοντας στη δημόσια, πια, σφαίρα, τις συμμετοχές τους στο μεγάλο διαγωνισμό του Terpsis, που πραγματοποιήθηκε προσφάτως. Με φιλοξενούμενες, σε ρόλο κριτή, παγκοσμίως αναγνωρισμένες χορεύτριες του είδους - υλοποίηση του μεγάλου ονείρου της «δικής μας», Μαρίας Τράκα: το μεγαλύτερο fusion festival στην Ελλάδα, σε εξασφαλισμένη συνεργασία με τα μεγαλύτερα φεστιβάλ Αμερικής (Massive, Βellydancer of the Universe), Ευρώπης και Ασίας. Πέρα, όμως, απ’ τα όρια ενός διεθνούς διαγωνισμού.
 
Εδώ, μιλάμε για γιορτή. Για μια παγκόσμια αφορμή συνάντησης, διαλόγου, έκφρασης, δημιουργίας - και τη γυναίκα στο επίκεντρο. Αυτό, ακριβώς, είναι το Terpsis Online Bellydance Meeting. Μια φαντασμαγορία, γένους θηλυκού και την Κέρκυρα σταυροδρόμι. Συνάντησης και αγκαλιάς πολιτισμών κι ανθρώπων. Η αφετηριακή αφετηρία (αρχή εδώ και... χάσιμο στο χάρτη) ενός world class θεσμού, με ευδιάκριτα οφέλη για το ίδιο το νησί (και) σε επίπεδο «τουριστικής» δυναμικής, ουσιαστικότητας- καλής, εν γένει, συζήτησης και προβολής.
 
Προσφέρεται αστείρευτα και το επίκαιρο θεματικό focus του φετινού διαγωνισμού. Γυναίκες. Με αφιερωμένο εξαιρετικά το super show, που απλά... μη χάσετε, μετά το πέρας του διαγωνιστικού μέρους, της ανακοίνωσης των νικητών και των βραβεύσεων. Οι μύθοι, τα φεγγάρια, οι αγωνίες, η ενέργεια, τα «τέρατα» των δρόμων τους, η κάθαρση, η δύναμη, το όνειρο, η έμπνευση, η έκφραση, η ζωή. Women inspiring life...
 
«Το όραμά μου μέσα από αυτήν τη διοργάνωση είναι να εμπνεύσει, πρώτα απ’ όλα, η μια την άλλη. Και μέσα απ’ όλες τις δυσκολίες, που περάσαμε και ακόμη περνάμε, να δημιουργηθεί ξανά αυτή η σπίθα, που θα ανάψει τη φωτιά της δημιουργικότητάς μας και θα μας δώσει τη δύναμη να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ξανά όσα μας αξίζουν», τονίζει η Τράκα. Σημειώνοντας τη σημαντικότητα  του «να ανοίξουμε τους κύκλους μας και να γνωρίσει όλο και περισσότερος κόσμος το χορευτικό είδος, που εκπροσωπούμε...»
 
Η συνέχεια δικής της. Με πάθος. Από καρδιάς κι απνευστί...
 
«Μέσα από αυτά που γίνονται σε όλον τον κόσμο τον τελευταίο χρόνο, με την έξαρση του φαινομένου των γυναικοκτονιών, αισθάνομαι ότι υπάρχει η ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση και τη δυναμική μας. Να θυμίσουμε τα αυτονόητα, τον σεβασμό που οφείλουμε στο σώμα μας, την σπουδαιότητα να το γνωρίζουμε, την ιερότητα της θηλυκής μας ενέργειας. Ο χορός της κοιλιάς θεωρείται ο αρχαιότερος και κατεξοχήν γυναικείος χορός, γι’ αυτό και μέσα από αυτή τη διοργάνωση, επιθυμούμε να εξυμνήσουμε τη θηλυκή ενέργεια, τη Γυναίκα, ως έμπνευση και κινητήριο δύναμη του κόσμου. Όχι μόνο καλλιτεχνικά, με τη δύναμη της Τέχνης του Χορού, αλλά και πρακτικά, ενισχύοντας μη κερδοσκοπικές οργανώσεις – συλλόγους υπέρ της προστασίας των γυναικών που μας έχουν ανάγκη, όπως η “Βοήθεια- Ελπίδα Ζωής”, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα και το “Hopespot - Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών”, με έδρα τη Θεσσαλονίκη». Aπ’ τις πτυχές του Φεστιβάλ, που αξίζει να σημειωθούν με κόκκινο μολύβι...
 
 «Στη σημερινή εποχή υπάρχει και μια άλλη κατηγορία γυναικών, αυτών που δεν έχουν ηλικία, που τιθασεύουν τον χρόνο και η ανάγκη τους για δημιουργικότητα και ενεργητικότητα δεν σταματά. Πολλές φορές όμως τα κοινωνικά στερε ότυπα στέκονται εμπόδιο στη διάθεσή τους. Θέλω να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε τις γυναίκες και τα κορίτσια όλου του κόσμου και αυτό θα το καταφέρουμε μέσα από την τέχνη μας. Το να μπορείς να εκφράζεις όσα νιώθεις είναι ο πιο υγιής τρόπος για να αντέξεις την πραγματικότητα και να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Σκοπός μας να ανοίξουμε τον κύκλο μας, να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα αγάπης. Να γνωρίσουμε την φιλοσοφία της κάθε μιας και τη στάση ζωής της, την οπτική της στον κόσμο και πως εκφράζεται  μέσα από την  τέχνη της».
 
Ο επίλογος, δικός του: «Ένα ταξίδι ξεκινά λοιπόν, ένα ταξίδι για να θυμηθούμε ποιες είμαστε, για  να αγαπήσουμε ξανά και να αισθανθούμε ευγνωμοσύνη που έχουμε τη χαρά να εξασκούμε αυτήν την τέχνη, να νιώσουμε τη δύναμη του συνόλου, αυτό που νιώθεις όταν είσαι κομμάτι μιας ομάδας. Να αφήσουμε τις επιθυμίες, τις ανάγκες μας, τα όνειρά μας να μας ταξιδέψουν, να αγκαλιαστούν και να μας ενώσουν...»
 
Συντονιστείτε..
Κάντε εγγραφή στο κανάλι στο Youtube για να το παρακολουθήσετε https://www.youtube.com/channel/UCKJUJb74TrXHEWK91T16BAQ .
Special Info: Συμμετέχουν και ομάδες - σχολές χορού από την Κέρκυρα.
 
 
► ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
14:15 - 15:45: Κατηγορίες  baby, junior, kids, teen
16:00 - 18:00: Κατηγορίες  Adults
18:30 - 20:30: Κατηγορίες  professional & semi professional 
21:00: SHOW WOMEN INSPIRING LIFE
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.