Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο σφαίρες σε αυτοκίνητο διαιτητή στην Κόρινθο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΒΙΑ
30 Μαρτίου 2022 / 17:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε ξεφύγει πολύ στην Ελλάδα στο ποδόσφαιρο, που κάποιοι δεν θέλουν να το δουν σαν παιγνίδι, σαν άθλημα και το ποτίζουν με δηλητήριο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε ξεφύγει πολύ στην Ελλάδα στο ποδόσφαιρο, που κάποιοι δεν θέλουν να το δουν σαν παιγνίδι, σαν άθλημα και το ποτίζουν με δηλητήριο. Έφτασε η κυβέρνηση να νομοθετήσει για να σταματήσει η βία, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη  και να επιβάλλει βαριές ποινές για όσους ξεφεύγουν από τα αθλητικά πλαίσια, είτε εντός είτε εκτός γηπέδων.  

Όμως ένα περιστατικό αυτές τις μέρες ξεπερνάει τη λογική και μας παραπέμπει σε άλλες λογικές (μαφίας), σε καταστάσεις που ο νόμος δεν φοβίζει κάποιους, όπου ο σκοπός «πρέπει να επιτευχθεί με κάθε μέσο».

Υπήρχε ο αγώνας για τα πλέι-οφ της Α κατηγορίας της ΕΠΣ Κορινθίας ανάμεσα στον ΑΟ Λουτράκι και τον ΠΑΣ Κόρινθος για την περασμένη Κυριακή 27/3/2022 ο οποίος δεν έγινε για έναν απίστευτο λόγο.  Ο διαιτητής Παντελής Χονδρόπουλος, όταν πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του για να πάει στο γήπεδο του Λουτρακίου, βρήκε στο παρμπρίζ του δύο σφαίρες. Φυσικά ενημερώθηκε η αστυνομία που τις παρέλαβε για να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο. Η ψυχολογία του διαιτητή μετά το περιστατικό ήταν τέτοια που δεν μπόρεσε να πάει να σφυρίξει το ματς.

Η τοπική ΕΠΣ καταδίκασε το γεγονός , ενώ ο Σύνδεσμος διαιτητών μίλησε για εγκληματική ενέργεια. Απίστευτο όλο αυτό για έναν αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος και αναρωτιέται κανείς, αν οι σφαίρες ήταν προειδοποίηση στον διαιτητή για το ποδόσφαιρο, πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε;

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια