Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Θετική εξέλιξη για τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Κέρκυρας, με παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ

Καθαρίστριες
30 Μαρτίου 2022 / 15:27

«Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η λήψη της απόφασης μια μόλις ημέρα πριν την ψήφιση από τη Βουλή της προσωρινής παράτασης των συμβάσεων ΙΔΟΧ»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Για τις ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κέρκυρας ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ενημέρωσε άμεσα τον Υπουργό Υγείας Αθ. Πλεύρη, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του» επισημαίνει ο βουλευτής Κέρκυρας σε ανακοίνωσή του.

Αναφέρει αναλυτικά: «Θετική, φαίνεται ότι είναι η έκβαση στο θέμα της παράτασης των συμβάσεων εργασίας των 35 καθαριστών και καθαριστριών του Νοσοκομείου Κέρκυρας, μετά την σημερινή άμεση παρέμβαση του βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη στον Υπουργό Υγείας Αθ. Πλεύρη. 
 
Για το χρονικό της υπόθεσης αναφέρουμε ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας με απόφαση που ελήφθη  χθες, 29 Μαρτίου 2022, σε έκτακτη συνεδρίαση του  Δ.Σ. του Νοσοκομείου (13 συνεδρίαση, 1ο θέμα, ΑΔΑ: ΩΥ234690Β3-ΙΛΡ) αποφάσισε την ανάθεση της καθαριότητας του Νοσοκομείου σε ιδιώτη, έναντι μάλιστα του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 235.290 ευρώ για χρονική περίοδο 3 μηνών, από 1/4/2022 έως 30/6/2022. 
 
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η λήψη της απόφασης μια μόλις ημέρα πριν την ψήφιση από τη Βουλή της  προσωρινής παράτασης των συμβάσεων ΙΔΟΧ, βάσει της οποίας οι συμπολίτες μας εργαζόμενοι δικαιούνται να παραμείνουν στην εργασία τους, με ανανέωση της σύμβασής τους.

Ήδη συζητείται στη Βουλή, το νέο νομοσχέδιο με το οποίο θεσπίζονται διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και βάσει του οποίου «παρατείνεται η ισχύς του άρθρου 28 του ν.4865/2021, περί δυνατότητας παράτασης των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας της Κεντρικής Υπηρεσίας και των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας, παρατείνεται έως την 30η.6.2022». 
 
Φαίνεται ότι ο κ. Ρουμπάτης γνώριζε το γεγονός κι έσπευσε να προλάβει την ανάθεση της καθαριότητας στον ιδιώτη εργολάβο. Όπως φαίνεται  ότι γνώριζε για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι 33 από τους 35 εργαζόμενους στην καθαριότητα προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους, υπόθεση που αναμένεται να εκδικαστεί σε λίγες ημέρες. 
 
Και τέλος είναι απολύτως βέβαιο ότι ο κ. Ρουμπάτης δεν δύναται να απαντήσει, προσκομίζοντας σχετική οικονομοτεχνική μελέτη,  αν από την εσπευσμένη απόφασή του αυτή, προκύπτει όφελος ή ζημία για το ελληνικό δημόσιο. 

Για όλες αυτές τις ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κέρκυρας ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ενημέρωσε άμεσα τον Υπουργό Υγείας Αθ. Πλεύρη, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του. Σε συνέχεια αυτού, το ΔΣ των καθαριστριών του Νοσοκομείου ενημερώθηκε ότι θα υπογραφούν οι παρατάσεις των συμβάσεών τους άμεσα. «Είμαστε στο πλευρό  των καθαριστών και καθαριστριών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας από την πρώτη στιγμή, στη μάχη τους για  αξιοπρέπεια στην εργασία τους και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Είμαστε στο πλευρό τους για την ευόδωση των δικαίων αιτημάτων τους κι αναμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων», δήλωσε ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης.