Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποκατάσταση της παραλίας Δασιάς ζητά ο Δήμος από το Ikos

Δασιά
29 Μαρτίου 2022 / 13:40

Ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, κατόπιν αυτοψίας της Διεύθυνσης Χωροταξίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπέρβαση των όρων της αρχικής εγκρισης της οικονομικής επιτροπής αναφορικά με την εκτέλεση εργασιών στην παραλία Δασιάς, διαπίστωσε το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Χωροταξίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατέχη, που έκανε αυτοψία στον χώρο, κατόπιν καταγγελίας.
Με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή ζητά από την εταιρεία να αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατό, την όποια ζημιά έχει επιφέρει. 

Η απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα με παρόντα τα μέλη μόνο της παράταξης Υδραίου. Η Οικονομική Επιτροπή ζητά από την εταιρεία να αποκαταστήσει εντός 15ημέρου όσες παρεμβάσεις στην ακτογραμμή υπερβαίνουν τους όρους του καθαρισμού της παραλίας και τμημάτων του πυθμένα μπροστά από την ανεγειρόμενη ξενοδοχειακή μονάδα Ikos Odisia.

Η αρχική απόφαση

Σημειώνεται ότι η από 4/2/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, είχε εγκρίνει την πραγματοποίηση εργασιών καθαρισμού με έξοδα της επιχείρησης, κατ' εξαίρεση, καθώς η υποχρέωση αυτή είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε Δήμου. 

Είχε προηγηθεί αίτημα της εταιρείας ΙΚΟΣ ΟΔΙΣΙΑ ΜΟΝ. ΑΕ προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Δ.Ν. για την έγκριση δωρεάς υπηρεσίας προκειμένου να προβεί με δικά της έξοδα και μέσα στον άμεσο καθαρισμό της παραλίας και τμημάτων του πυθμένα έμπροσθεν του ξενοδοχείου (παραλία Ύψος – Δασιά) 

Το βίντεο του επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα η Κέρκυρα" Γιώργου Καλούδη, καθώς και τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν εξελίχθηκαν σε μηνύσεις και από τις δύο πλευρές και προκάλεσαν την κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την λήψη αποφάσεων.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ