Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΚΚ: Αγωνιστική παρέμβαση και κάλεσμα σε απεργίες

ΕΚΚ
28 Μαρτίου 2022 / 16:38

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις μεγάλες πανελλαδικές, πανεργατικές απεργίες στις 6 Απρίλη και την Πρωτομαγιά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η καλπάζουσα ακρίβεια εξανεμίζει το πενιχρό εργατικό εισόδημα και οξύνει την φτωχοποίηση της εργατικής τάξης.

Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους πρέπει τώρα να ορθώσουν ανάστημα απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματος από την ακρίβεια, όπως η κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μείωση των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ και των δημοτικών τελών στο 50%, καθώς και άλλα ανάλογα μέτρα.

Παράλληλα, τώρα πρέπει να δοθεί μεγάλη μάχη για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, καθώς και κλαδικές Σ.Σ.Ε. με αποδοχές και όρους που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Το ΕΚΚ στηρίζει ουσιαστικά τον αγώνα των εργαζομένων ενισχύοντας τους εργαζόμενους και τα κλαδικά συνδικάτα τους στην προσπάθεια για απόσπαση κατακτήσεων. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, δυνάμεις του ΕΚΚ προχώρησαν σήμερα σε αγωνιστική παρέμβαση στις Τράπεζες, στηρίζοντας  τον αγώνα του τοπικού παραρτήματος της ΟΤΟΕ, με αποτέλεσμα την επιτυχία της στάσης εργασίας.

Με τον ίδιο τρόπο θα σταθούμε δίπλα σε κάθε κλάδο που παλεύει, καλλιεργώντας ταυτόχρονα σχέσεις αλληλεγγύης και αγωνιστικής ενότητας ανάμεσα στους διαφορετικούς κλάδους των εργαζομένων.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ακρίβεια, στην ανέχεια, στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. Παλεύουμε για την υπογραφή ΣΣΕ αναδεικνύοντας την δύναμή μας και διεκδικώντας ό,τι μας ανήκει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν και να συμμετέχουν μαζικά στις μεγάλες πανελλαδικές, πανεργατικές απεργίες στις 6 Απρίλη και την Πρωτομαγιά.