Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναστολή λειτουργίας του Κλιμακίου Αργυράδων ζητά η Ένωση Πυροσβεστών Κέρκυρας

Αναστολή λειτουργίας
21 Μαρτίου 2022 / 10:05

Απαράδεκτος ο χώρος στέγασης - Αδράνεια από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα χρόνο αναμένει τις ενέργειες του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κέρκυρας.

Κατόπιν πρόσφατου εγγράφου, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, ενημέρωσε ότι δεν έχει προχωρήσει σε ενέργειες για την ανεύρεση νέου χώρου, επισημαίνουν οι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι στην ίδια ανακοίνωση.

Επισημαίνουν ότι οι συνθήκες του κτηρίου είναι απαράδεκτες για την υγεία και την ασφάλεια και ζητούν την αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων.

Αναλυτικά

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κέρκυρας εκφράζει την δυσαρέσκεια της προς τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, διότι από την πρώτη συνάντηση που είχε γίνει την 10η Φεβρουαρίου 2021 με τον Δήμαρχο κ. Λέσση Κωνσταντίνο, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καββαδία Ιωάννη μας διαβεβαίωσαν ότι εφόσον ο Δήμος είναι υπεύθυνος για να βρει νέο χώρο στέγασης Πυροσβεστικού Κλιμακίου, θα κάνουν ό,τι ενέργειες απαιτούνται.

Στη συνέχεια, σε απάντηση εγγράφου της Ένωσής μας για το αν έχει οριστεί επιτροπή εξεύρεσης κατάλληλου κτιρίου η απάντηση του Δήμου στις 20/4/2021 ήταν ότι ήδη υπάρχει με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, για να φτάσουμε στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 29η Δεκεμβρίου 2021 όπου και ο Δήμαρχος με ειλικρίνεια μας ενημέρωσε ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από πλευράς του Δήμου.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Ε.Υ.Π.Σ. Κέρκυρας δεν μπορεί να ριψοκινδυνεύσει ούτε με την υγεία, ούτε με την ασφάλεια των Πυροσβεστών αφήνοντας τους σε αυτόν τον απαράδεκτο χώρο. Από την στιγμή που ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας με τις πράξεις του δείχνει πως ένα Πυροσβεστικό Κλιμάκιο δεν είναι και τόσο σημαντικό για τον Δήμο, ένα Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που την προηγούμενη χρονιά εκλήθη να επέμβει σε συνολικά 330 συμβάντα πάσης φύσεως, είναι υποχρεωμένη να ζητήσει από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος εδώ και τώρα, την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων.