Έγινε η αποσφράγιση προσφορών για το έργο της αποκατάστασης του Αγ. Σπυρίδωνα Λευκάδας

Έγινε η αποσφράγιση προσφορών για το έργο της αποκατάστασης του Αγ. Σπυρίδωνα Λευκάδας

ΛΕΥΚΑΔΑ. Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο «Αποκατάσταση Ι. Ναού Αγ. Σπυρίδωνα στην Λευκάδα»

16
Μαρτίου / 2022

καθώς χθες (15/3/2022) με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού, Γιώργου Διδασκάλου, εγκρίθηκε το Πρακτικό Αποσφράγισης και Αξιολόγησης Τεχνικών Προσφορών. Επόμενο στάδιο είναι ο έλεγχος των Οικονομικών Προσφορών των συμμετεχόντων.
 
Για την θετική αυτή εξέλιξη, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της διαγωνιστικής διαδικασίας μας φέρνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο στόχο ο Αγ. Σπυρίδωνας Λευκάδας να ξανανοίξει τις πόρτες του. Πλέον, έπονται μόνο η τελική κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού και η υπογραφή της σύμβασης, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αναστύλωσης. Ένα από τα πλέον αξιόλογα και παλαιότερα θρησκευτικά μνημεία της Λευκάδας, το σύμβολο των Λευκαδίων, οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και να το αποκαταστήσουμε, γιατί αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Λευκάδας μας».
 
Το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» (ΕΣΠΑ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις 08.07.2020 με δικαιούχο τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΔΑΒΜΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) και συνολικό προϋπολογισμό 910.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 60.000 ευρώ αφορούν την μελέτη, ενώ τα υπόλοιπα 850.000 ευρώ το καθαρά αναστηλωτικό / κατασκευαστικό έργο.