Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλ.Αυλωνίτης : Προκλητικός ο λόγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
15 Μαρτίου 2022 / 16:38

Η αποτυχία της κυβέρνησης να συγκρατήσει το τσουνάμι της ακρίβειας, την ωθεί στην αναζήτηση θεωρητικού αφηγήματος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίδραση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτη προκάλεσε η δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρα σχετικά με τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας εξήρε την κυβέρνηση για τα ποσά που έχει δαπανήσει κατά την πανδημία για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

"Μάλιστα, υποστήριξε πως ένας μεγάλος αριθμός αυτών, έχουν συσσωρευμένες αποταμιεύσεις για να αντιμετωπίσουν το σημερινό κύμα ακρίβειας. Ειλικρινά εντυπωσιάζομαι και αναρωτιέμαι αν αυτός ο άνθρωπος ζει μέσα στην ελληνική κοινωνία. Είναι προκλητικός ο λόγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, είναι εκτός τόπου και πραγματικότητας, είναι αλαζονικός και ενδεχόμενα κρύβει ξανά πολιτική σκοπιμότητα. Δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Στουρνάρας παίρνει σαφή, ωστόσο αντιδεοντολογικά, θέση συμμάχου της κυβέρνησης. Μετά τις δικαιολογίες περί των συνεπειών της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, φαίνεται πως, η αποτυχία της κυβέρνησης να συγκρατήσει το τσουνάμι της ακρίβειας, την ωθεί στην αναζήτηση θεωρητικού αφηγήματος, αλλά και συμμαχιών με θεσμικούς παράγοντες για την κάλυψη της ανεπάρκειάς της.

Αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε εξυφαίνει και πάλι διχαστικές λογικές που δεν συνάδουν με το δημόσιο συμφέρον. Μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες οικονομικής ακρίβειας που ζούμε, καλά θα κάνει ο κ. Στουρνάρας να επικεντρωθεί στα θεσμικά του καθήκοντα, αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές του κρίσεις για τις οικονομίες των πολιτών. Είναι ημέρες που κάθε δημόσιος λειτουργός πρέπει να επικεντρωθεί υπεύθυνα στις ευθύνες που έχει αναλάβει", επισημαίνει ο ίδιος.