Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη δική του e-εφημερίδα απέκτησε το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
15 Μαρτίου 2022 / 12:16

Η συγγραφή, η επιλογή και η δημοσίευση των θεμάτων ανήκει στους μαθητές του τμήματος Β3

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια ιδιαίτερα αξιόλογη και αξιέπαινη δημιουργική δραστηριότητα έχει ξεκινήσει από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας με τη βοήθεια των καθηγητριών τους. Εμπνευσμένοι από το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων «Πολιτιστικά Θέματα» αποφάσισαν να εκδώσουν τη δική τους ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα με τίτλο «Μαθητική Πένα».

Η σχολική εφημερίδα (e-paper) βρίσκεται στον… αέρα εδώ και λίγες ημέρες και οι συντάκτες της, οι 20 μαθητές του τμήματος Β3, έχουν κάθε λόγο για να αισθάνονται υπερήφανοι για το δημιούργημά τους. Η συγγραφή, η επιλογή και η δημοσίευση των θεμάτων ανήκει αποκλειστικά σε εκείνους, ενώ την εποπτεία και τον συντονισμό του εγχειρήματος έχει η φιλόλογος Ιφιγένεια Λέτσιου. Επιπλέον την προσπάθεια υποστηρίζουν οι καθηγήτριες Μαρία Καρύδη και Εντέλο Ζώτο, ενώ την τεχνική επιμέλεια έχει η υποδιευθύντρια του σχολείου Αθανασία Καββαδά.

«Η δημιουργία μιας σχολικής εφημερίδας είναι μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα, που στοχεύει στην ελεύθερη έκφραση των μαθητών και στην μεταξύ τους επικοινωνία. Παράλληλα ενθαρρύνει τα παιδιά να πάρουν πρωτοβουλίες και να λειτουργήσουν σε ομάδες αναπτύσσοντας σχέσεις αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης και με αυτόν τον τρόπο αποκτούν αυτοπεποίθηση», τόνισε στην «Ε» η κ. Λέτσιου.

Θεματολογία

Η θεματολογία της σχολικής εφημερίδας (δείτε την εδώ) καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πεδίων, όπως ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η γαστρονομία, τα ταξίδια, η διασκέδαση, οι σχολικές δράσεις και δραστηριότητες, ενώ φιλοξενούνται άρθρα και σκέψεις των μαθητών αναφορικά με τις έμφυλες διακρίσεις και τη βία, τα οφέλη των κατοικιδίων στη ζωή μας κ.α.

«Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιδέα αν και πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς πρέπει να δίνουν θέματα για την εφημερίδα, να τα αναζητούν και να τα γράφουν. Ωστόσο είναι κάτι που τους αρέσει πολύ», πρόσθεσε η κ. Λέτσιου επισημαίνοντας ότι η σχολική εφημερίδα είναι ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός τρόπος ώστε οι μαθητές να εκφραστούν ελεύθερα, να κινητοποιηθούν, να αναλάβουν καθήκοντα και ευθύνες.

Όπως είπε, κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται μια σύσκεψη μεταξύ της ομάδας. Ο κάθε συμμετέχοντας αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ένα θέμα που του αρέσει είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια και των άλλων μελών της ομάδας δίνοντας το κίνητρο για συνεργασία που είναι και ο απώτερος στόχος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ