Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

21 Λαρισαίοι καλλιτέχνες αναβιώνουν το «We are the world»!(video)

Λάρισα
15 Μαρτίου 2022 / 10:20

Το τραγούδι των Michael Jackson και Lionel Richie που έρχεται από τη δεκαετία του ΄80, αναγεννήθηκε στη Λάρισα, πιο επίκαιρο από ποτέ.

Στις 7 Μαρτίου 1985, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που έμελλε να γίνει τεράστια επιτυχία. Το “We are the World” αποτέλεσε το πρώτο «charity» φιλανθρωπικό τραγούδι και ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από το σούπερ γκρουπ USA for Africa για τα παιδιά της Αφρικής. Το τραγούδι γράφτηκε από τον Michael Jackson και τον Lionel Richie για το ομώνυμο άλμπουμ.

Σαράντα και πλέον κορυφαίοι καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Michael Jackson, ο Bob Dylan, ο Stevie Wonderη Tina Turner, η Cyndi Lauper, ο Bruce Springsteen, η Diana Ross, ο Paul Simon, μοιράστηκαν το ίδιο μικρόφωνο, τις ίδιες παύσεις και τους ίδιους στίχους, γράφοντας ιστορία στο παγκόσμιο πεντάγραμμο.

Η ιστορία ξύπνησε ξανά μέσα από την πρωτοβουλία 21 τραγουδιστών από την Λάρισα, οι οποίοι ενώθηκαν για να μεταδώσουν το μήνυμα της αγάπης, της ισότητας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης, ερμηνεύοντας το εμβληματικό τραγούδι.

Η πρωτοβουλία τους ξεκίνησε πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά το τεράστιο κύμα συγκίνησης για τους ξεριζωμένους μετανάστες, έκανε το video των Λαρισαίων καλλιτεχνών πιο επίκαιρο από ποτέ. 

Το μουσικό τους εγχείρημα είναι διαθέσιμο στο youtube και όπως σημειώνει ο Λαρισαίος παραγωγός του Γιώργος Μπαζάνης, 

"Την αυγή του 2022, 21 τραγουδιστές από τη Λάρισα/Ελλάδα ήρθαν «μαζί σαν ένας» και έκαναν ένα remake αυτού του εμβληματικού μουσικού κομματιού.
Το μήνυμα που δίνει αυτό το τραγούδι είναι ένα μήνυμα αγάπης, ισότητας, ειρήνης και αλληλεγγύης.
Τέσσερα πράγματα που ο κόσμος χρειάζεται πολύ σήμερα.
Ελπίζω να σου αρέσει!". 

Το βίντεο είναι του Δημήτρη Βάλλα της lifeoffilm.gr και οι Λαρισαίοι ερμηνευτές είναι οι εξής: 

Γιώργος Μπαζάνης, Γιάννης Σακκάς, Γιάννης Κοτσερίδης, Αποστόλης Βελεσιώτης, Αποστόλης Φωτιάδης, Ρούλα Πικουλα, Φάνης Μπουχλαριώτης, Χριστίνα Σακκά, Μαριάννα Ζάχου, Εβίτα Θεοδωροπούλου, Τάσος Λυτρίδης, Αλέξανδρος Τσιωνας, Κώστας Παναγούλης, Στέλιος Παπακώστας, Χρήστος Παπαχρήστος, Φάνης Νικόπουλος, Αρετή Παπαναστασίου, Κατερίνα Κεχαγιά, Κώστας Μιχάλης, Iris Loar και Πάνος Μπαντικούδης.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ