Πρωτοβουλία στήριξης των μαθητών-κρατουμένων από την ποδοσφαιρική ομάδα Traverso

Πρωτοβουλία στήριξης των μαθητών-κρατουμένων από την ποδοσφαιρική ομάδα Traverso

Ζήτησε από τους μαθητές κρατούμενους να φτιάξουν πανό μ΄ ένα μήνυμά τους, το οποίο και θα αναρτά στους αγώνες της σε όλη την Κέρκυρα

14
Μαρτίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια σημαντική πρωτοβουλία για την στήριξη των μαθητών κρατουμένων του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας πήρε η ποδοσφαιρική ομάδα "Traverso", γνωστή για τις κοινωνικές ευαισθησίες της και το έμπρακτο ενδιαφέρον της για κοινωνικά ζητήματα.
 
Αφού ενημερώθηκε πριν από δυο μήνες (σε εκδήλωση που πραγματοποίησε) για τα ζητήματα λειτουργίας του Σχολείου Φυλακών, ζήτησε από τους μαθητές κρατούμενους να φτιάξουν πανό μ' ένα μήνυμά τους, το οποίο και θα αναρτά στους αγώνες της σε όλη την Κέρκυρα.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με θέρμη. Εχθές Κυριακή οι δάσκαλοι του σχολείου παρέδωσαν στην ομάδα, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα του Ποταμού, το πανό των μαθητών τους.  

Αίσθηση έκανε το γεγονός ότι οι παίκτες και των δυο ομάδων φωτογραφήθηκαν (μαζί με τους οπαδούς) κρατώντας το πανό καταχειροκροτούμενοι. Το μήνυμα που επέλεξαν να γράψουν οι μαθητές έγραφε: "ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΩΘΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ", δηλώνοντας έτσι την ανάγκη τους για τη συνέχιση λειτουργίας του μόνου αυτού πυλώνα σωφρονισμού μέσα στις φυλακές.Η κίνηση της ομάδας αυτής αποτελεί άλλο ένα σημάδι της δυναμικής του σύγχρονου ελληνικού κοινοτισμού, μέρος του οποίου αποτελεί και η προσπάθεια αυτή.
 
Τις ευχές και τις ευχαριστίες των μαθητών του σχολείου μετέφεραν οι δάσκαλοι στον προπονητή και τους παίκτες.