Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Η Λιτάνευση του σκηνώματος της Αγ. Θεοδώρας της Αυγούστας (video - photos)

Κυριακής της Ορθοδοξίας
13 Μαρτίου 2022 / 11:22

Το πρωί της Κυριακής της Ορθοδοξίας 13 Μαρτίου 2022

ΚΕΡΚΥΡA.  Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Κερκύρας, όπου το πρωί τελέστηκε  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης και της θαυματουργού εικόνος της Υ.Θ. της Δημοσιάνας.










Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Λιτανεία έγινε κανονικά και σε πλήρη ανάπτυξη, μετά τα δύο χρόνια των περιορισμών της πανδημίας.

Το «παρών» έδωσε πλήθος πιστών, μαζί με τους βουλευτές Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα, Αλέκο Αυλωνίτη και Δημήτρη Μπιάγκη, οι αντιπεριφερειάρχες Μ. Ανδριώτη και Κ. Ζορμπάς, τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, τους Αντιπεριφερειάρχες και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.






Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ



Η λιτάνευση του σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας τελείται κάθε χρόνο την Κυριακή της Ορθοδοξίας από τον Μητροπολιτικό Ναό Κέρκυρας. 

Καθιερώθηκε το 1985 από τον Μητροπολίτη Τιμόθεο, ως ανάμνηση της αναστήλωσης των Εικόνων από την Αγ. Θεοδώρα.

Στον μητροπολιτικό Ναό, ο οποίος έχει και το όνομα του Αγίου Βλασίου και Αγίας Θεοδώρας, την ημέρα της εορτής μοιράζεται στο εκκλησίασμα «το χειμωνικό», ένα μικρό κομμάτι καρπουζιού σε ανάμνηση θαύματος του Αγ. Βλασίου.

Η εκκλησία αναφέρει ότι ο Άγιος Βλάσιος θεράπευσε από τη μεγάλη επιδημία που είχε προσβάλει στο λαιμό παιδία μικρής ηλικίας της Κέρκυρας.