Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση της «Κερκυραίων Πολιτεία»: «Από τη σιωπή στο φως. Οι γυναίκες μπροστά»

Ημέρα της Γυναίκας
10 Μαρτίου 2022 / 13:36

Σπύρος Κλαδάς: «Η θέση της γυναίκας είναι στο κέντρο της κοινωνικής οργάνωσης».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκδήλωση της «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με θέμα «Από τη σιωπή στο φως. Οι γυναίκες μπροστά» την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022. 
 
Εισηγητές ήταν η Παθολόγος Επιμελήτρια Α της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Κέρκυρας Κλαίρη Μανάτου, η οποία μέσα από μια ιστορική διαδρομή παρουσίασε σημαντικές γυναίκες, που σηματοδότησαν με την παρουσία τους, τους επιστημονικούς, πολιτικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους που δραστηριοποιήθηκαν και η Κλινική Ψυχολόγος Άντζελα Νικήτα, που ανέπτυξε όλες τις πτυχές της έμφυλης βίας, τους τρόπους προστασίας των γυναικών και τις συναισθηματικές και ψυχολογικές παραμέτρους του φαινομένου.
 
Επίσης παρέμβαση πραγματοποίησε με μήνυμά της η Πρόεδρος του ΕΟΤ και πρώην Υπουργός Άντζελα Γκερέκου που αναφέρθηκε στο πλέγμα των δράσεων και των πρωτοβουλιών που πρέπει ακόμα να αναπτυχθούν, για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η προστασία και η ασφάλεια των γυναικών έναντι κάθε φαινομένου βίας.
 
Τέλος  με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο, παρενέβη ο ηθοποιός Σωτήρης Καλυβάτσης, που με τη χρήση της δύναμης του καυστικού χιούμορ μέσα από ένα μονόλογο ανέπτυξε όλα τα πατριαρχικά στερεότυπα που ακόμα κυριαρχούν στην κοινωνία μας.
 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Σπύρος Κλαδάς, παρουσίασε από την πλευρά του το νομικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα, σε σχέση με τα φαινόμενα της έμφυλης βίας και των φαινομένων παρενόχλησης κάθε είδους, που με τόσο έντονο τρόπο αναδείχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελληνική κοινωνία.
 
Σε δήλωσή του μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Σπύρος Κλαδάς τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η 8η Μαρτίου δεν είναι απλά μια μέρα απόδοσης τιμής στη γυναίκα. Είναι μια μέρα που θυμίζει σε όλους μας, ότι η θέση της γυναίκας στο κέντρο της κοινωνικής οργάνωσης, παραμένει δυστυχώς ακόμα, ζητούμενο στις σύγχρονες κοινωνίες.
Είναι αυτονόητο ότι αυτό το ζητούμενο, πρέπει γρήγορα να αποκατασταθεί, γιατί η πορεία μας, ως ανθρωπότητα προς ένα καλύτερο μέλλον, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ισότιμη σε όλα τα επίπεδα συνύπαρξη ανδρών και γυναικών».

 
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μ.Υδραίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεταλληνός, ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας  Γ. Τρεπεκλής, η Αντιδήμαρχος  Π.Τζάνε, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σ. Μέξας, η Επικεφαλής της Παράταξης Κέρκυρα 180o, Μ.Δρυ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΚΡΙΚΕΤ Κ.Κατσώρας, η Πρόεδρος του ΚΟΙΣΠΕ Μ.Δημοπούλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ  Σπ.Παντελιός.