Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησαν οι πρόβες για τα περιβόητα κερκυραϊκά «Πετεγολέτσα»

Πετεγολέτσα
23 Φεβρουαρίου 2022 / 17:25

Εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι παρουσίασης λόγω των απαγορεύσεων που έθεσε η κυβέρνηση για τις καρναβαλικές παρελάσεις και εκδηλώσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσπάθειες για να αναβιώσουν μετά από δυο χρόνια απουσίας τα ξεκαρδιστικά Πετεγολέτσα, τα «πικάντικα» δηλαδή κουτσομπολιά του νησιού και όχι μόνο, κάνει ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων που διοργανώνει το μοναδικό αυτό θεατρικό δρώμενο.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό έθιμο του κερκυραϊκού καρναβαλιού, βγαλμένο από τη διάθεση της σάτιρας που έχουν έμφυτη οι Κερκυραίοι, βασιζόμενο στην κορφιάτικη διάλεκτο. Ήδη οι πρόβες έχουν ξεκινήσει εδώ και δυο εβδομάδες με τους ηθοποιούς να εξασκούνται καθημερινά στους ρόλους τους, μέσα από τους οποίους, καυτηριάζουν όλα τα τρέχοντα και παλαιότερα γεγονότα που δίνουν το έναυσμα για κοροϊδία και κουτσομπολιό και βέβαια ένα χαρούμενο και ευχάριστο κλίμα με πολύ-πολύ γέλιου.

Ωστόσο, η αναβίωση του μοναδικού αποκριάτικου δρώμενου της Κέρκυρας αναμένεται να λάβει άλλη μορφή παρουσίασης από την συνηθισμένη, λόγω των απαγορεύσεων που έχει θέσει η κυβέρνηση για τις καρναβαλικές παρελάσεις και εκδηλώσεις βάσει των οριζομένων στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) Β 766/18.2.2022.

Ήδη εξετάζονται άλλοι τρόποι παρουσίασης του εθίμου από την διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου, οι Κερκυραίοι, εφόσον έχει αίσιο τέλος ο σχεδιασμός, να απολαύσουν χρώμα καρναβαλιού μετά από δυο χρόνια απουσίας αλλά και να μην αποβούν μάταιες οι πρόβες που έχουν γίνει. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που το έθιμο αναβίωσε ήταν το 2019. Με φόντο το πανέμορφο παραδοσιακό σκηνικό της παλιάς πόλης με τις φανέστρες τ’ Αγιού.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ