Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση Γκούση για τις δημαιρεσίες της 9ης Ιανουαρίου

ΔΗΜΟΣΥΝ
21 Φεβρουαρίου 2022 / 12:08

Απέκλεισαν την παράταξή μας από το νόμιμο δικαίωμά της να εκλέξει το μοναδικό μέλος της στην επταμελή Επιτροπή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 15ης Φλεβάρη 2022 σε ακόμη μία ανακοίνωση της ΔΗΜΟ.ΣΥ.Ν. αναφερθήκαμε στην παράνομη διαδικασία των Δημαιρεσιών που έγιναν στις 9 του Γενάρη για την ανάδειξη των Επιτροπών διοίκησης του Δήμου, αλλά και στις σκόπιμες παραλείψεις (δεν συντάχτηκε ποτέ πρακτικό εκλογής!) και παραποιήσεις στοιχείων που ακολούθησαν (εκδόθηκαν διαδοχικές πράξεις με αλλοιωμένα αποτελέσματα), προκειμένου να κουκουλωθεί η παρανομία. Αυτή τη φορά μάλιστα στοιχειοθετήσαμε το παράνομο της εκλογής παρουσιάζοντας και τα σχετικά αποσπάσματα της  νομοθεσίας.

Επαναλάβαμε ότι με την παράνομη (χουντικής έμπνευσης) εκλογή που εφηύραν, απέκλεισαν την παράταξή μας από το νόμιμο δικαίωμά της να εκλέξει το μοναδικό μέλος της στην επταμελή Επιτροπή και τονίσαμε, ότι μια τέτοια αντιδημοκρατική και προσβλητική συμπεριφορά δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούμεκαι βέβαια ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε παράνομες Επιτροπές.

Παράλληλα ενημερώσαμε, ότι έγκαιρα είχαμε ζητήσει από τον ελεγκτή νομιμότητας να ακυρώσει την παράνομη εκλογή, ώστε άμεσα να επαναληφθεί η εκλογήμε το νόμιμο τρόπο, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση και δυσλειτουργία του Δήμου.

Επιπλέον όμως ενημερώσαμε, ότι έχουμε προσφύγει και στο επόμενο ελεγκτικό όργανο (του άρθρου 152), το οποίο όμως συνήθως καθυστερεί αρκετά μέχρι να συνεδριάσει.

Είναι προφανές πλέον, ότι η όποια καθυστέρηση για την επανάληψη της εκλογής οφείλεται αποκλειστικά στη Δημοτική Αρχή, η οποία εθελοτυφλεί και δεν θέλει να αναγνωρίσει την παρανομία που διέπραξε ελπίζοντας ίσως, ότι θα κερδίσει την προσφυγή…

Δυστυχώς όμως έτσι βάζει μόνη της μπουρλότο στη λειτουργία του Δήμου, αφού όσο πιο πολύ καθυστερεί η ακύρωση της παράνομης Επιτροπής, τόσο περισσότερες αποφάσεις της θα ακυρωθούν με μόνη πλέον δυνατότητα να επανέλθουν εκ νέου και καθυστερημέναως θέματα σε συνεδρίαση της νόμιμα εκλεγμένης Επιτροπής που θα προκύψει από τηνεπανάληψη της εκλογής.

Τέλος, τονίζουμε ότι οι παράνομες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής ναρκοθετούν τη λειτουργία του Δήμου, αφού ανά πάσα στιγμή οι αποφάσεις που εκδίδονται παράνομα μπορούν να ελεγχθούν από ανώτερα όργανα διοίκησης και να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου.

Π.χ. η μη νόμιμη σύσταση ενός οργάνου ή μιας επιτροπής καθιστά πάντοτε τις αποφάσεις έωλες, μη υποστατές και μη έγκυρες. Έτσι μπορεί ένα έργο να μην πληρωθεί, αν το ελεγκτικό συνέδριο διαπιστώσει ακυρότητα σύστασης των οργάνων του Δήμου κτλ.

Αντίθετα οι δικές μας ενστάσεις λειτουργούν υπέρ της ομαλότητας, αφού μόνο από το νόμιμο της λειτουργίας του Δήμου προκύπτει θετικό αποτέλεσμα.
20.02.2022

Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο