Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποιημένος ο Στ. Γκίκας από την πρόοδο στις Εργατικές Κατοικίες

Εργατικές κατοικίες
09 Φεβρουαρίου 2022 / 08:52

«Ένα χρόνο μετά, η εικόνα του οικισμού είναι πολύ διαφορετική»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις εργατικές κατοικίες του Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας επισκέφθηκε την Τρίτη ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τις πρώτες παραδόσεις εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους τους.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον εργολάβο του έργου για την πρόοδο των υπολειπόμενων εργασιών στον οικισμό, όπως είναι η εγκατάσταση των δύο τελευταίων λεβήτων τις επόμενες ημέρες, μετά την ρύθμιση του ζητήματος που είχε προκύψει με το κοινόχρηστο ρεύμα στα συγκεκριμένα οικήματα, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του αντλιοστασίου κλπ. Επίσης την εβδομάδα που διανύουμε θα παραδοθεί στον ΟΑΕΔ η Αίθουσα Συνεδριάσεων του οικισμού, ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο υπολειπόμενο μικρό τμήμα του οικισμού, όπως και η επισκευή τμήματος του κοινόχρηστου φωτισμού.

Σε συνέχεια της επίσκεψης ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο παραδόθηκαν οι πρώτες εργατικές κατοικίες στους δικαιούχους τους, μετά από μία Οδύσσεια πολλών ετών.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω για ακόμη μία φόρα τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη και το προσωπικό του ΟΑΕΔ Κέρκυρας για την ουσιαστική συμβολή τους.

Ένα χρόνο μετά, η εικόνα του οικισμού είναι πολύ διαφορετική. Ο οικισμός απέκτησε ζωή, τα βοηθητικά κτίρια παραδίδονται, τα υπολειπόμενα έργα ολοκληρώνονται και η προσοχή μας είναι πλέον στραμμένη στην κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού προς Σκάφωνα, που αποτελεί και την μόνιμη λύση του αποχετευτικού.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ένα έργο που είχε καταστεί «γεφύρι της Άρτας» προχώρησε, ολοκληρώθηκε και σύντομα με τις παρεμβάσεις του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με τους χώρους πρασίνου, τις παιδικές χαρές, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, τα καταστήματα και τα λοιπά βοηθητικά κτίρια, θα είναι ένας από τους πιο όμορφους αντίστοιχους οικισμούς ανά την Επικράτεια