Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λιμάνια και κρουαζιέρα στη συνάντηση Γκίκα - Ζερβόπουλου

ΟΛΚΕ
08 Φεβρουαρίου 2022 / 17:21

Σε εξέλιξη η κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας της Κέρκυρας.

Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ), πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας όπου ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Σπύρο Ζερβόπουλο για τα ζητήματα του Οργανισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και για τις προοπτικές της Κρουαζιέρας το 2022. Στην ενημέρωση συμμετείχε και η Διευθύντρια του Οργανισμού κα Βασιλική Μαρτζούκου.

Ο κ. Ζερβόπουλος ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΛΚΕ, το 2022 αναμένεται να προσεγγίσουν την Κέρκυρα περισσότερα κρουαζιερόπλοια από το 2019 και να ξεπεράσουμε ακόμη και τις 480 αφίξεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας ενημερώθηκε για την επικείμενη διαγωνιστική διαδικασία των μαρίνων Mega Yacht και Λευκίμμης από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως και για άλλα εκκρεμή ζητήματα, όπως είναι τα έργα για τον υποσταθμό της ΔΕΗ στο νέο πορθμείο, τα έργα στον λιμένα του Γαΐου Παξών κ.α. Τέθηκε επίσης το γνωστό ζήτημα της υποστελέχωσης του Οργανισμού.

Σε ότι αφορά στον λιμένα του Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών, η διαγωνιστική διαδικασία για την μελέτη έχει προχωρήσει και την παρούσα φάση γίνεται η αξιολόγηση των
τεχνικών προσφορών.

Ο Στέφανος Γκίκας ενημερώθηκε επιπλέον για την πρόοδο των έργων στο βοηθητικό κτίριο του ΟΛΚΕ που θα στεγάσει και το νέο Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας της Κέρκυρας.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Γκίκας δήλωσε:
«Στο πλαίσιο των τακτικών μου επαφών, επισκέφτηκα σήμερα τον ΟΛΚΕ όπου ενημερώθηκα από τον κ. Ζερβόπουλο για μια σειρά από ζητήματα. Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθώ με τους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να παρακολουθήσω την εξέλιξή τους. Επίσης με ικανοποίηση ενημερώθηκα ότι – αν όλα πάνε καλά – θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων κρουαζιέρας φέτος, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την οικονομία μας.

Σε ότι αφορά στον Λιμένα Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών, ένα έργο που έχουμε δρομολογήσει και το οποίο παρακολουθώ στενά, άνοιξαν οι προσφορές για την Μελέτη και αξιολογούνται, ώστε να ανατεθεί σύντομα στον ανάδοχο.».