Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσωρινή «ένεση» στο Τμήμα Συγκοινωνιών Κέρκυρας

Τμήμα Συγκοινωνιών
03 Φεβρουαρίου 2022 / 15:58

Ζορμπάς: Η ΠΙΝ έχει ζητήσει να λάβει μέσω ΑΣΕΠ νέο προσωπικό κατά προτεραιότητα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Τμήμα Συγκοινωνιών Κέρκυρας, δημιουργώντας μια αλυσίδα ζητημάτων με την εξυπηρέτηση του κοινού και τη λειτουργία των σχολών οδήγησης, προσπαθεί να επιλύσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά και τις τελευταίες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτών οδήγησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς επισκέφθηκε την Τρίτη το συγκεκριμένο τμήμα και δρομολόγησε την ενίσχυσή του με έναν μηχανολόγο και δύο διοικητικούς υπαλλήλους που θα προσληφθούν με εξάμηνη σύμβαση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του "Μπάλου". 

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κέρκυρας, από την επόμενη εβδομάδα θα γίνονται δύο φορές εξετάσεις σημάτων ενώ βάρος θα δοθεί και στην ανανέωση διπλωμάτων που έχει περιέλθει σε τέλμα.

Ο κ. Ζορμπάς ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί σειρά θέσεων μέσω του ΑΣΕΠ και η ΠΙΝ έχει ζητήσει να λάβει μέσω αυτών, νέο προσωπικό κατά προτεραιότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού. Υπάρχουν τμήματα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με ένα μόνο άτομο, που ο Διευθυντής του εκτελεί καθήκοντα Τμηματάρχη αλλά και απλού υπαλλήλου.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων και απώλειας προσωπικού μέσω της Κινητικότητας προς άλλους φορείς.

Πηγή: ertnews.gr