Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαγωνισμός για τον ύμνο της ομοσπονδίας κρίκετ

ΕΛΟΚ
01 Φεβρουαρίου 2022 / 18:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ (ΕΛ.Ο.Κ.) στο πλαίσιο των επίσημων εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την τέλεση του πρώτου αγώνα κρίκετ στην Κέρκυρα, Προκηρύσσει διαγωνισμό μουσικής σύνθεσης.

... για ορχήστρα πνευστών –κρουστών (μπάντα). Η σύνθεση πρέπει να έχει θριαμβευτικό χαρακτήρα,  χωρίς να τίθεται κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής φόρμας ως προαπαιτούμενο, και να αποδίδεται από ορχήστρα πνευστών (μπάντα). Η διάρκειά της δε να μην υπερβαίνει τα 5 λεπτά. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν τη σύνθεσή τους σε έντυπη μορφή και πλήρως ενορχηστρωμένη.

Τον νικητή του διαγωνισμού θα επιλέξει Επιτροπή Μουσικολόγων που θα ορίσει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και για το νικητή ορίζεται χρηματικό έπαθλο της τάξης των 700 ΕΥΡΩ.

Η μουσική αυτή σύνθεση θα συνιστά  το επίσημο μουσικό διακριτικό της ΕΛ.Ο.Κ. θα εκτελείται σε επίσημους αγώνες, τελετές και διοργανώσεις της ΕΛ.Ο.Κ. εντός της Ελλάδας και εκτός αυτής, όπου απαιτείται από τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ομοσπονδίας και των εθνικών μας ομάδων κρίκετ.

Η εκτέλεση καθώς και κάθε αντίτυπο του μουσικού αυτού κειμένου, που θα χρησιμοποιεί η Ομοσπονδία, θα φέρει το διακριτικό σήμα της καθώς και το όνομα του συνθέτη. Θα χρησιμοποιείται, επίσης, σε ταινίες σχετικές με εκδηλώσεις (αγώνες, τελετές κ.λ.π.) της ΕΛ.Ο.Κ., όχι όμως σε εμπορικές διαφημίσεις. Αν χρειαστεί το τελευταίο, θα αιτείται την άδεια του δημιουργού.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό μπορούν μέχρι την 30η Ιουνίου 2022 να αποστείλουν  την σύνθεσή τους στην Ομοσπονδία σε ΑΝΩΝΥΜΟ φάκελο στον οποίο θα έχουν εσωκλείσει άλλον επίσης ΑΝΩΝΥΜΟ φάκελο με τα το ονοματεπώνυμό τους και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΙΚΕΤ ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ 26 (ΕΝΤΟΣ ΕΑΚΚ) 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ Τηλ. 26610 36560.