Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από την Τόρε ντελ Γκρέκο για τους Αλμπίνους της Τανζανίας

ΙΤΑΛΙΑ
28 Ιανουαρίου 2022 / 12:24
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Εταιρεία οπτικών από την ελληνόφωνη περιοχή Τόρε ντελ Γκρέκο της Νότιας Ιταλίας παρέδωσαν γυαλιά και φακούς στην Ένωση Αλμπίνων της Τανζανίας.

ΡΩΜΗ. Στο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ των πολιτών της Ιταλίας και της Τανζανίας, ο Πρέσβης Marco Lombardi μίλησε στην τελετή για την παράδοση γυαλιών και φακών για την Ένωση Albini της Τανζανίας από τους Optics των Mario Giordano και Alfonso Vitiello του D'Elia, Εταιρεία του Τόρε ντελ Γκρέκο.

Ο Lombardi, εκφράζοντας τη βαθιά του εκτίμηση για τη σημασία των σχέσεων "People-to-People" μεταξύ Ιταλίας και Τανζανίας, υπογράμμισε πώς αντιπροσωπεύουν προστιθέμενη αξία στις ήδη άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επιχειρήσεις αυτού του είδους μπορεί να είναι όλο και πιο συχνές.

Ελληνική προέλευση

Η Τόρε ντελ Γκρέκο είναι μια κοινότητα στη Νάπολη. Οι ντόπιοι αποκαλούνται μερικές φορές Corallini λόγω των κάποτε άφθονων κοραλλιών στην κοντινή θάλασσα και επειδή η πόλη ήταν σημαντικός παραγωγός κοσμημάτων από κοράλλι και καρφίτσες από τον δέκατο έβδομο αιώνα.

Ιστορικά μέρος της Magna Graecia, η περιοχή αποικίστηκε για πρώτη φορά από αρχαίους Έλληνες. Στη ρωμαϊκή εποχή, το Torre del Greco ήταν πιθανότατα προάστιο του Herculaneum. Το 79 μ.Χ. η έκρηξη του Βεζούβιου έθαψε την περιοχή κάτω από ηφαιστειακή τέφρα.

Πηγή: Ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.