Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με αργούς ρυθμούς η αποκατάσταση των «τσακισμένων» υποδομών στη Νότια Κέρκυρα

Αποζημιώσεις
27 Ιανουαρίου 2022 / 13:59

Ακόμη να δουν οι πλημμυροπαθείς τις αποζημιώσεις για οικοσκευές και απλές επισκευαστικές εργασίες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ρυθμούς ...χελώνας και με «μπαλώματα» προχωράει η αποκατάσταση των «τσακισμένων» υποδομών στη νότια Κέρκυρα μετά το καταστροφικό χτύπημα του «Μπάλλου» τον περασμένο Οκτώβριο, ελλείψει κονδυλίων. Μάλιστα παρότι έχουν περάσει τρεις μήνες από την θεομηνία, στα ταμεία του δήμου έχουν μπει μόλις 600.000 ευρώ από την συνολική χρηματοδότηση, ύψους 4 εκατ. ευρώ που αιτήθηκε η δημοτική αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες εργασίες.

Ακόμη όμως και οι 600.000 ευρώ που δόθηκαν, στάλθηκαν σταδιακά, με την πρώτη δόση χρημάτων, τις 300.000 ευρώ δηλαδή, να έρχεται περί τα τέλη Δεκεμβρίου, προκειμένου να γίνουν οι καθαρισμοί και η μεταφορά φερτών υλικών αλλά και έργα για διευθέτηση των ομβρίων υδάτων.

Η β’ δόση της χρηματοδότησης έφτασε πριν από λίγες μόλις ημέρες και όπως τονίζει στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νότιας Κέρκυρας Νίκος Κουρτέσης, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την άμεση αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και θα αφορούν σε αποκαταστάσεις τοιχίων και φρεατίων, ασφαλτικά έργα και αναπλάσεις πεζοδρομίων αρχικά στις περιοχές της Μεσογγής και των Μωραΐτικων και εν συνεχεία στην Παυλιάνα, στην Στρογγυλή, στον Χλωμό και στον Άγιο Ματθαίο.

Σύντομα

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, ενώ την επισκευή του δρόμου που είχε καταρρεύσει στο ποτάμι της Μεσογγής έχει αναλάβει ήδη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Με φόντο ωστόσο την νέα τουριστική περίοδο και δεδομένου του αργού ρυθμού εκταμίευσης των χρημάτων το μεγάλο στοίχημα είναι να προλάβει να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση όλων των καίριων υποδομών πριν την έναρξή της.

Εν αναμονή των αποζημιώσεων

Στο μεταξύ τα προβλήματα με την συγκρότηση των Τριμελών Επιτροπών ελέγχου των αιτημάτων, λόγω έλλειψης προσωπικού, καθυστέρησαν τις αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς του δήμου. Όπως τόνισε πάντως στην «Ε» ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης έχει ελεγχθεί το μεγαλύτερο μέρος των φακέλων και άμεσα θα ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία κατατέθηκαν 75 αιτήσεις και έχουν ελεγχθεί οι 55. Αντιθέτως, στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, οι αποζημιώσεις για τους 163 δικαιούχους καταβλήθηκαν πριν μια εβδομάδα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ