Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ, υγειονομικών, εκπαιδευτικών στην Κέρκυρα (video -pics)

Κινητοποίηση
26 Ιανουαρίου 2022 / 13:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ημέρα κινητοποιήσεων του δημοσίου τομέα και των συνδικαλιστικών φορέων η σημερινή, με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.

Εκπρόσωποι  δημοσίων υπαλλήλων, υγειονομικών και εκπαιδευτικών, μαθητών και σωματείων του Εργατικού Κέντρου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το κτήριο της πρώην Νομαρχίας, συμμετέχοντας έτσι στην πανελλαδική μέρα δράσης που κήρυξε και κεντρικά η ΑΔΕΔΥ  με τις ομοσπονδίες (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ). Το "παρών" έδωσε και και Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού.







Τα εργατικά σωματεία της Κέρκυρας διεκδικούν:

- Να ανακληθούν ΤΩΡΑ τα απαράδεκτα πρόστιμα και οι περικοπές μισθών στους εργαζόμενους και στην πρόεδρο του Ενιαίου σωματείου στο ΓΝΚ. Να σταματήσουν οι κάθε λογής πειθαρχικές διώξεις σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές.
- Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

- Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Συστηματικό δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς.

- Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

- Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα.



- Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού για τους εμβολιασμούς με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, το πανεπιστήμιο, τις κοινωνικές ομάδες «υψηλού κινδύνου».
- Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού. Επιστημονική στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.


- Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Στελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας με μόνιμο προσωπικό. Ίδρυση βάσης ΕΚΑΒ στην Βόρεια Κέρκυρα. Στελέχωση ΤΩΡΑ του πλωτού ασθενοφόρου με μόνιμους προσωπικό διασώστες του ΕΚΑΒ.

- Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες στα σχολεία, να αραιώσουν τα τμήματα (έως 15, μαθητές στις τάξεις), να εξασφαλιστεί η καθαριότητα, να γίνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.



- Ουσιαστικά μέτρα τώρα κατά του σαρωτικού κύματος της ακρίβειας. Όχι στα κυβερνητικά ψίχουλα   Κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια. Κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και στήριξης του λαϊκού εισοδήματος και των ανέργων.

- Να δοθούν επιτέλους οι αποζημειώσεις των πλημμηροπαθών που καρκινοβατούν, με ευθύνη της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια – Δήμοι). Να προχωρήσουν  τα έργα αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής προστασίας στο νομό με ολοκληρωμένο σχέδιο.

- Όχι στη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λευκίμμης.